Søg
 

Roskilde og Køge sygehuse er klar til festival

Pressemeddelelse: Fredag d. 27. juni 2014

Det er ikke kun på Roskilde Dyrskueplads, man forbereder sig på årets festival. På Roskilde og Køge sygehuse betyder festivalen langt flere patienter end normalt, og sygehusene har som altid forberedt sig på det helt store rykind.

​Roskilde og Køge sygehuse går en travl uge i møde, når portene til årets Roskilde Festival om få dage går op. Men sygehusene er forberedt til mindste detalje til de ti dage, hvor de tilsammen behandler omkring 500 patienter flere end normalt.

Skadestuen på Roskilde Sygehus tager sig af de mindre skader, og under festivalen er der en læge hele døgnet. Større skader, der kræver indlæggelse behandles på Køge Sygehus.

   - Vi holder regelmæssigt beredskabsøvelser, og én af dem lægger vi altid lige op til festivalen. Det giver både ledelse og medarbejdere tryghed for, at vi kan håndtere også de helt ekstraordinere situationer, der kan opstå, når så mange mennesker er samlet til stor fest, fortæller ledende overlæge Jens Tingleff fra Akutafdelingen på Køge Sygehus, der også har ansvaret for skadestuen på Roskilde Sygehus.

Ny terrængående miniambulance

Desuden har Region Sjælland investeret i en miniambulance, der er ualmindelig fleksibel og kan manøvrere rundt på campingområdet på Roskilde Festival, hvor den store ambulance må give op.

Miniambulancen er udstyret med en skinne, som passer til en båre, der kan transportere en patient og indeholder blandt andet en hjertestarter og en taske med medicin. 

Pas godt på jer selv og hinanden

Selvom det er en hård og travl uge, sygehuset går i møde, så er det også en spændende uge, som personalet glæder sig til.

    - Der er altid en særlig god stemning under festivalen, og festivalgængerne er altid i godt humør, siger afdelingssygeplejerske fra Akutmodtagelsen Lis Rybjer. Jeg håber at festivalgæsterne får en uge med rigtig god musik og gode oplevelser. Men jeg håber også, at de passer godt på sig selv og hinanden og holder øje med, om der er nogen, der har brug for hjælp ude på pladsen.

Lyt til informationer

Roskilde og Køge sygehuse er på Twitter under festivalen på www.twitter.com/regionsjaelland. Her kan festivaldeltagere få informationer om hvordan de undgår sygdom og skader, og hvordan de kan få hjælp, hvis uheldet er ude.

Kontaktpersoner:

Lis Rybjer, afdelingssygeplejerske i Akutmodtagelsen, Roskilde Sygehus. Tlf.: 47 32 34 02

Jens Tingleff, ledende overlæge ved Akutafdelingen, Køge Sygehus og ansvarlig for skadestuen på Roskilde Sygehus. Tlf.: 31 20 22 02

Billede og billedtekst

Hent billede her
Billedtekst: Den nye terrængående miniambulance med båre og hjertestarter                                Foto: Gert Ellegaard

Oprettet
27.06.14
Opdateret
27.06.14
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52