KONFERENCEN ER AFLYST
Konferencen er for sundhedsfaglige i hjemmepleje, sundhedspleje, familieafdelinger, sundhedscentre og praksissektoren. Det er Klinisk Onkologisk Afdeling på Roskilde Sygehus, der for anden gang står bag en konference, som markerer afdelingens Kræftdag 2013.
Brystkræft og familieliv
Det påvirker hele familien, når et menneske får kræft. Med udgangspunkt i en patient-case giver to overlæger indblik i behandling, intervention og forskning, og en sygeplejerske og socialrådgiver fortæller om de aspekter, sygdommen kan have for en familie.
Ny viden om kemoterapi
I løbet af dagen kan deltagerne på konferencen besøge en række informationsboder og få opdateret deres viden om blandt andet kemoterapi, dyspnø, forstoppelse og senfølger.
Børn og modstandskraft
Hvordan klarer de pårørende sig igennem svære omstændigheder som en kræftsygdom i familien? Psykolog Anne Inger Helmen Borge fra Universitetet i Oslo vil på konferencen fortælle om børns evne til at udholde selv stærke belastninger. Forsker Anne Nicolaisen sætter fokus på kræft og parforhold.
Konferencen er et vigtigt led i at dele erfaringer og styrke samarbejdet mellem sektorerne, fortæller ledende oversygeplejerske ved klinisk Onkologisk Afdeling, Helle Gert.
- Vi vil gerne gøre konferencen til en fast tradition. Vi ved, at kommunerne er en-gagerede i forhold til borgere med cancer. Vi vil gerne give deltagerne indblik i vores praksis og den nyeste forskning på området. Jeg er overbevist om, at konferencen kan være med til at styrke samarbejdet med det formål at skabe de bedst mulige patientforløb på tværs af sektorer, siger ledende oversygeplejerske Helle Gert.
Kræftdagen foregår på Roskilde Sygehus, Køgevej 7-13, 4000 Roskilde, i auditoriet, indgang 24. Af hensyn til planlægningen skal man melde sig til arrangementet senest den 15. februar på mail:
ros-konference@regionsjaelland.dk