Søg
 

Ringsted får stadig den samme service af lægevagten

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 10. juli 2018

Lægevagten tilser borgerne i Knud Lavard Centret i Ringsted på samme måde som tidligere.

​- ​Det er kun visiteringen, altså telefonsamtalen med patienten, der ikke længere fysisk foregår i Ringsted, og det har ikke betydning for behandlingen af patienter, siger Peter Jacobsen, 1. næstformand i Region Sjælland.

- Jeg vil gerne slå fast, at lægevagten i Ringsted ikke er lukket ned eller forringet. Patienterne kan komme til vagtlægen på samme måde, som de hele tiden har kunnet, siger Peter Jacobsen 1. næstformand i Region Sjælland.

Lægevagten i Ringsted har begrænset åbningstid på linje med fire andre konsultationssteder i Region Sjælland. Her tilser lægevagten patienterne efter behov. Sådan har det været siden 2007.

- Den service er der ikke ændret på. Det er kun visiteringen, altså telefonsamtalen med patienten, som ikke længere foregår fysisk på Knud Lavard Centret. Det har ikke betydning for behandlingen af patienterne, siger Peter Jacobsen.

Alle opkald i én kø

Lægevagten har to primære opgaver i form af at visitere patienter i telefonen og tilse dem i lægevagten eller i eget hjem. Der er kun én kø for opkaldene til lægevagten, og opkaldene besvares af den første ledige læge, hvad end han sidder i Ringsted eller i Nykøbing Falster. Det har derfor ikke betydning for selve behandlingen og mødet med patienten, hvor lægen sidder og tager telefonen.

Alle patienter skal ringe og blive visiteret, inden de møder op hos lægevagten. Cirka halvdelen af henvendelserne afsluttes i telefonen. Den anden halvdel får enten en tid hos vagtlægen eller får besøg af vagtlægen i eget hjem ved et såkaldt sygebesøg. Når vagtlægen i Ringsted ikke er fysisk på Knud Lavard Centret, kører han ud på sygebesøg.

Læs mere om lægevagten i Region Sjælland her:

https://www.regionsjaelland.dk/Sundhed/akut-hjaelp/laegevagten/Sider/Om-laegevagten.aspx​ 


​Kontaktoplysninger for pressen

Peter Jacobsen, 1. næstformand i Region Sjælland, 20 37 01 05

 

 

Oprettet
10.07.18
Opdateret
11.07.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52