Søg
 

Regionsrådsformand vil i dialog med borgerne

Pressemeddelelse: Torsdag d. 15. marts 2018

Borgerne skal have mulighed for dialog i øjenhøjde med den politiske ledelse i Region Sjælland, og deres gode ideer skal frem i lyset.

​Foto: Lene K. Ishøy
​Det mener regionsrådsformand Heino Knudsen, der gennem en række én til en møder giver borgerne mulighed for at tale om regionale emner efter eget valg.​

Det skal være nemmere for borgerne at komme i dialog med og stille spørgsmål til regionsrådsformanden om de emner, der ligger befolkningen på sinde. Derfor inviterer Heino Knudsen i løbet af det næste års tid borgerne til en række én-til-en møder på regionens sygehuse under navnet "Sæt formanden stævne". Her er alle velkomne til at bestille en tid og tage en snak med regionsrådsformanden.

- Borgerne og medarbejderne er dem, der har kendskab til dagligdagen i Region Sjællands behandlingstilbud. Derfor er det vigtigt, at jeg som regionsrådsformand lytter. Jeg skal vide, hvad de oplever, og de skal vide, hvorfor vi gør, som vi gør i regionen, siger Heino Knudsen regionsrådsformand i Region Sjælland.

Borgerne kan vælge at indsende spørgsmål og emner på forhånd, så det er muligt for regionsrådsformanden at sætte sig ind i sagen, men det er også i orden bare at møde op til det aftalte tidspunkt.

- Møderne skal være på borgernes præmisser. Jeg vil gerne have en åben dialog med dem ud fra det, som de gerne vil tale om, siger Heino Knudsen.

Som udgangspunkt er der afsat cirka et kvarter til hvert møde, og de første to mødedage er allerede fastlagt og åben for tilmelding på:

  • ​​Sjællands Universitetshospital, Roskilde, den 2. maj fra klokken 17.00 til 19.00.
  • Nykøbing Falster Sygehus, den 6. juni fra klokken 17.00 til 19.00
Mødedagene i resten af regionen bliver løbende opdateret på Region Sjællands hjemmeside www.regionsjaelland.dk/formanden​, hvor det også er muligt at læse nærmere om "Sæt formanden stævne". Tilmelding skal ske via hjemmesiden www.tilmeld.dk/formandenimoede​, mail til anvj@regionsjaelland.dk eller på telefon 57 87 50 26.
 

Stort potentiale i borgernes idéer

Udover at åbne op for dialog med borgerne i Region Sjælland opfordrer regionsrådsformanden også til, at borgerne ikke holder sig tilbage med at indsende gode idéer til regionens "Idélinje". Ideerne skal være med til at forbedre Region Sjællands tilbud til borgerne eller forholdene for de ansatte. 

- Der er uvurderlige erfaringer og viden rundt om i regionen hos borgere, patienter og medarbejdere. Den viden har et kæmpe potentiale, der kan omsættes til ideer. Men vi skal have det frem i lyset, og jeg vil opfordre alle til at sende mig de ideer, de har, eller til at lægge hovederne i blød og se på, hvordan vi kan gøre det bedre, siger Heino Knudsen. 

Idélinjen har eksisteret i en årrække, men det seneste år er der kun indsendt cirka 15 idéer, og det vil regionsrådsformanden gerne have ændret på. 

- Tiltag og forbedringer sker ud fra den viden, som vi beslutningstagerne har, og derfor håber jeg, at borgerne i højere grad vil være med til at præge og forbedre Region Sjælland, siger Heino Knudsen. 

Du kan læse mere om Idélinjen på www.regionsjaelland.dk/deldinide. Gode ideer til regionsrådsformanden kan sendes anonymt til ide-linjen@regionsjaelland.dk eller gives på telefon 70 25 02 12. 

Fakta:

Sæt formanden stævne:  

  • Læs mere på: www.regionsjaelland.dk/formanden 
  • Tilmelding via en af tre følgende muligheder: 
  • ​​Mødedatoer:

    • ​​Sjællands Universitetshospital, Roskilde, den 2. maj fra klokken 17.00 til 19.00
    • Nykøbing Falster Sygehus, den 6. juni fra klokken 17.00 til 19.00

​​Idélinje:  

Vedhæftede filer


​Kontaktoplysninger for pressen

Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, 51 14 54 96​ 

Oprettet
15.03.18
Opdateret
15.03.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52