Søg
 

Regionsrådet styrker det nære sundhedsvæsen

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 05. juni 2018

Sundhedsydelserne skal leveres så tæt på eget hjem som muligt. Derfor har Regionsrådet i Region Sjælland enstemmigt vedtaget en ny enhed med navnet "Det nære sundhedsvæsen".

​Regionsrådet har fra starten af valgperioden haft fokus rettet mod at styrke sundhedsvæsenet lokalt og tæt på borgerne. Det ses blandt andet med planerne for Danmarks første e-hospital, som skal bringe sygehusbehandlingen helt ud i borgernes hjem. Med en helt ny enhed under navnet "Det nære sundhedsvæsen" sætter Regionsrådet nu alle sejl til for at komme borgerne yderligere i møde, der hvor de er. 

- Det nære sundhedsvæsen skal styrkes, og Region Sjælland skal i fremtiden være nært og trygt for borgerne. Vi skal hjælpe borgerne så tæt på eget hjem som muligt. Derfor har vi fra politisk side valgt at understøtte den ambition bedst muligt ved at etablere en enhed, der skal realisere målsætningerne om et nært og sammenhængende sundhedsvæsen, siger regionsrådsformand Heino Knudsen. 

Den nye enhed skal understøtte arbejdet på tværs af sektorer mellem sygehusene, praktiserende læger og kommuner med borgernes behov i centrum. Enheden er en sammensmeltning af flere enheder, der har arbejdet med forskellige hjørner af opgaverne i det nære sundhedsvæsen. 

- På den måde samler vi de rette kompetencer til at føre Region Sjælland i en retning, hvor vi sikrer mere lighed i sundhed og lige muligheder for alle i regionen, siger Heino Knudsen. 

Kontaktoplysninger for pressen 

Heino Knudsen, regionsrådsformand, 51 14 54 96 

Pressevagten, 57 87 50 52 

 

Oprettet
05.06.18
Opdateret
05.06.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52