Søg
 

Regionsråd tænder vækstmotor med hospitalsbyggeri

Pressemeddelelse: Torsdag d. 07. december 2017

Nu udbydes et af Region Sjællands største byggerier i de kommende år - 110.000 kvadratmeter senge- og behandlingsbygninger til Sjællands Universitetshospital.

Fire totalentreprenører har deltaget i dialogfasen om byggeriet af 110.000 kvadratmeter senge- og behandlingsbygninger til Sjællands Universitetshospital i Køge. Nu skal de så afgive tilbud på den kæmpe opgave til over to milliarder kroner.
Et hospitalsbyggeri til to milliarder kroner vil ifølge Dansk Byggeri skabe 3000 arbejdspladser.

- Det glæder mig med den store interesse for byggeriet af vores universitetshospital, og at vi i de kommende år får endnu mere vækst og udvikling i vores region. Vi kan se frem til et stort antal arbejdspladser på byggepladsen, som også vil have betydning for lokale leverandører og handelslivet, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk.

Region Sjælland har oplevet stor interesse for byggeriet, ud over at byde på opgaven som totalentreprenør. Næsten 160 lokale og regionale leverandører har tilmeldt sig byggeriets leverandør-netværksside. Her kan den kommende totalentreprenør finde underleverandører til opgaver ved byggeriet. 

De bydende totalentreprenører skal aflevere deres tilbud den 23. februar 2018, og resultatet af licitationen fremlægges for Regionsrådet i april 2018. Region Sjælland indgår kontrakt med vinder-konsortiet, der begynder på arbejdet med projektforslag og myndighedsprojekt - for eksempel ansøgning om byggetilladelse - før sommerferien.

Fakta om udbud 

 
  • Sjællands Universitetshospital i Køge opføres som en udvidelse af det eksisterende hospital, der ender med at blive næsten tre gange så stort, i alt 185.000 kvadratmeter. Det samlede hospitalsbyggeri kommer til at koste fire milliarder kroner (2009-priser). 
  • Det aktuelle udbud omhandler 110.000 kvadratmeter senge- og behandlingsbygninger, der opføres i etaper og indeholder sengeafdelinger, akutafdeling, intensiv afdeling, ambulatorier, billeddiagnostik samt behandlingsfunktioner i form af stråleterapi og operationsafsnit.
  • En detaljeret tidsplan for byggeriet skal indgå i totalentreprenørens tilbud.

De fire totalentreprenørhold er:

  • NCC Danmark A/S
  • INSO (Italien)
  • JV ITINERA - CMB (Italien)
  • MT Højgaard A/S (Danmark)
       

Se byggeriets leverandør-netværksside her: www.comdia.com/universitetshospitalkoge/ 


 

Kontaktoplysninger for pressen

 

Regionsrådsformand Jens Stenbæk, 20 37 11 98

Projektdirektør Helle Gaub, 24 96 97 34

 
 
 
 
Oprettet
07.12.17
Opdateret
07.12.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52