Søg
 

Region og kommune samarbejder om bedre psykiatri for alle

Pressemeddelelse: Onsdag d. 04. juli 2012

I 2014 står et nyt psykiatrisygehus i Slagelse klar til at tage imod patienter fra hele Region Sjælland.

Slagelse Kommune og Region Sjælland har netop indgået en aftale om et spændende udviklingsarbejde, der skal sikre sammenhængende patientforløb til gavn for borgerne i alle regionens kommuner.

- Det nye psykiatrisygehus i Slagelse er en enestående mulighed for at lave sammenhængende patientforløb og sikre, at borgerne får den bedst mulige hjælp og behandling på tværs af region og kommune. Det har vi stort fokus på i vores arbejde med at modernisere og udbygge psykiatrien i Slagelse Kommune til fremtidens udfordringer, siger Jørgen Andersen, formand for Handicap- og Socialpsykiatriudvalget i Slagelse Kommune.

- Formålet er at opnå de bedst mulige sammenhængende forløb i forhold til tidlig opsporing af borgere med psykiske problemer, i den psykiatriske behandling og efterfølgende i forhold til støttefunktioner og jobtilbud. Vi ser store muligheder i at få bedre og større sammenhæng i viden og løsninger, forklarer Kirsten Devantier, formand for Psykiatri- og Socialudvalget i Region Sjælland.

Til gavn for hele regionen

Fordelene skal ikke alene komme borgere i Slagelse Kommune til gode, men alle borgere i regionen med behov for støtte fra psykiatrihospitalet. 5 medarbejdere, der tilknyttes i en ny fælles udviklingsenhed, får til opgave at sikre kvalitet og sammenhæng i patientforløb, læring og generere ny viden. Der skal ligeledes etableres et samarbejde med forsknings- og uddannelsesinstitutioner på området.

- Vi kommer til at definere en helt ny fælles dagsorden, og det ser jeg meget frem til. Håbet er også, at der bliver en positiv spin off-effekt for både det private erhvervsliv og kommunens mange uddannelsesinstitutioner. Vi ønsker maksimal gevinst og fordel for patienter, borgerne og omgivelser af at få en stor og attraktiv arbejdsplads til vores kommune, siger Jørgen Andersen.

Kontaktpersoner for pressen:

Kirsten Devantier, formand for Psykiatri- og Socialudvalget i Region Sjælland tlf. 40 62 75 04

Jørgen Andersen, formand for Handicap og Psykiatriudvalget i Slagelse Kommune tlf. 23 49 04 30

Michael Werchmeister, psykiatridirektør i Region Sjælland eller enhedschef Lone Terp, Region Sjælland, tlf. 54 67 24 00

Oprettet
04.07.12
Opdateret
06.07.12
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52