Søg
 

Region Sjælland vil have sine egne vikarer

Pressemeddelelse: Fredag d. 05. april 2019

Internt vikarkorps skal forbedre kvaliteten på sygehusene og i Psykiatrien ved at give mere stabilitet og bedre arbejdsmiljø på afdelingerne.

​Snart vil hjælpen være nær, når sygehusene og Psykiatrien i Region Sjælland har brug for vikarer. Regionen arbejder nemlig på at lave et internt vikarkorps med sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, som sygehusene og Psykiatrien kan trække på.
 
Vikarkorpset vil være med til at styrke arbejdsmiljøet på sygehusene og i Psykiatrien, vurderer Regionsrådets formand, Heino Knudsen:
 
- Sygehusene og Psykiatrien er travle arbejdspladser, men det skal samtidig være gode arbejdspladser. Arbejdsmiljøet skal være i orden, og det er blandt andet derfor, vi opretter det interne vikarkorps. Det vil skabe mere stabilitet på afdelingerne og mere ro på, når vikaren allerede kender arbejdsgangene i huset og kan tage fat med det samme uden den store oplæring. Man ringer efter en kollega, ikke efter en vikar, siger Heino Knudsen.
 

Ekstra kanal for rekruttering

Det interne vikarkorps skal sættes ind, når de fastansatte sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter er blevet syge, er på efteruddannelse, barsel eller andet. Vikarkorpset vil også dække ind i korte perioder ved vakante stillinger. Men vikarkorpset skal aflaste, ikke erstatte, de fastansatte medarbejdere på sygehusene og i Psykiatrien, understreger Marianne Evers, som er HR direktør i Region Sjælland:
 
- Allerhelst vil vi have flere fastansatte medarbejdere og benytte færre vikarer. Jeg håber, det interne vikarkorps kan fungere som en ekstra kanal for rekruttering. Det er jo en fin mulighed for at prøve en masse forskelligt af hos os og forhåbentlig finde drømmejobbet, siger Marianne Evers.
 
Sygehusene og Psykiatrien er store og komplekse arbejdspladser, der ofte har behov for vikarer. I dag benytter Region Sjælland vikarer fra private bureauer. Regionsrådet i Region Sjælland besluttede i forbindelse med budget 2019, at vikarforbruget i regionen skal nedbringes, og i den forbindelse besluttede Regionsrådet at undersøge mulighederne for at etablere et internt vikarkorps - både for at medvirke til at skabe bedre arbejdsmiljø og for at nedbringe udgifterne til vikarer. De undersøgelser er nu afsluttet, og vurderingen er, at det vil give god værdi at etablere et internt vikarkorps. Fremadrettet vil indsatsen med det interne vikarkorps være forankret i Regionsrådets Udvalg for Arbejdsmiljø og rekruttering.
 
Region Sjælland er nu ved at forberede det interne vikarkorps. Forventningen er, at de nye vikarer er klar til at rykke ud fra 1. september 2019.

Kontaktoplysninger for pressen​​​

Regionsrådsformand Heino Knudsen, 51 14 54 96
HR direktør Marianne Evers, 40 87 36 33​
 
Oprettet
05.04.19
Opdateret
05.04.19
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52