Søg
 

Region Sjælland vil drøfte kollektiv trafik med kommuner

Pressemeddelelse: Mandag d. 25. januar 2016

Region Sjælland mangler 30 millioner kroner om året til driften af den kollektive trafik. Regionen vil nu drøfte problematikken med de kommuner, som fra 2017 kan blive berørt af eventuelle omlægninger af den kollektive trafik.

Forretningsudvalget i Region Sjælland har i dag besluttet at igangsætte en proces, som skal sikre balance i budgettet for driften af den kollektive trafik. Budgettet hører under Regional Udvikling i Region Sjælland, og der mangler umiddelbart 30 millioner kroner for at genoprette balancen.

Region Sjællands udvalg for Klima, Miljø, Trafik og Infrastruktur vil nu gå i dialog med de kommuner, som kan blive berørt af eventuelle omlægninger af den kollektive trafik i Region Sjælland fra 2017. I processen vil der ligeledes være dialog med regeringen om mulige løsninger på den økonomiske udfordring omkring driften af den kollektive trafik i Region Sjælland. I drøftelserne med kommuner og regering vil også situationen omkring driften af Tølløsebanen indgå.

Region Sjælland skal senest 1. maj afgive sin trafikbestilling til Movia for den kollektive trafik i 2017.

Processen, som i dag er igangsat af Forretningsudvalget i Region Sjælland, afsluttes med endelig stillingtagen på Regionsrådsmøde den 28. april efter behandling i Forretningsudvalget den 18. april.


 

Kontaktoplysninger for pressen:

Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland, 20 37 11 98

Peter Jacobsen, formand for Region Sjællands udvalg for Klima, Miljø, Trafik og Infrastruktur, 20 37 01 05

 
Oprettet
25.01.16
Opdateret
25.01.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52