Søg
 

Region Sjælland tilfreds med økonomiaftale

Pressemeddelelse: Fredag d. 29. maj 2020

Penge til medicintilskud, behandling af flere ældre og dækning af udgifter til coronakrisen er overskrifterne i årets økonomiaftale for regionerne.

​Regeringen og Danske Regioner er blevet enige om en aftale for regionernes økonomi i 2021, som betyder 1,3 milliarder kroner ekstra til det danske sundhedsvæsen. Regionsrådsformand Heino Knudsen er tilfreds med aftalen:

- Jeg ser positivt på, at vi er enige om retningen for det danske sundhedsvæsen med regionerne i en central rolle, så vi kan fortsætte den borgerrettede udvikling, vi har sat i gang i Region Sjælland. Med aftalen kan vi fortsætte driften på sygehusene på det nuværende niveau i 2021, og vi sikrer et fornuftigt fundament til at møde de udfordringer, der kommer.

Regionerne ser ind i stigende udgifter til især medicintilskud, som er det tilskud borgere får til receptpligtig medicin, og den demografiske udvikling, hvor der skal bruges flere penge til en aldrende befolkning.

- Aftalen giver os ikke mulighed for at sætte store nye skibe i søen, og vi har derfor fortsat behov for at øge pengene til sundhedsvæsenet i fremtiden, også efter denne aftale. Med denne aftale kan vi fortsætte den udvikling, som Regionsrådet allerede har igangsat. For eksempel vores tiltag i Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland med at tilbyde et sundhedsvæsen tættere på borgerne. Det har et enormt fokus for os, siger Heino Knudsen.

Corona påvirker ikke økonomi

Regionerne har de seneste måneder stået over for en ekstraordinær situation med coronakrisen. Situationen har stillet store krav til det danske sundhedsvæsen. Derfor har regeringen og Danske Regioner aftalt, at krisen ikke skal ligge regionernes økonomi til last.

- Krisen har endnu engang vist, hvor dygtige og engagerede medarbejdere vi har i Region Sjælland. Nu skal vi sætte alle sejl ind på inden årets udgang at få gjort rent bord på det efterslæb, vi har med udskudte aftaler og operationer på grund af corona. Det hjælper aftalen til ved at sikre, vi har de nødvendige midler til rådighed, siger Heino Knudsen og fortsætter:

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at det lykkes. Men det er selvfølgelig under forudsætning af, at personalet skal kunne følge med og afholde deres ferie. Derudover er det helt afgørende, at vi ikke bliver ramt af en stor anden bølge med corona, siger Heino Knudsen.

Udover penge til sundhedsområdet giver aftalen 3,5 milliarder til øvrige anlægsudgifter, som blandt andet går til IT, medico udstyr og øvrige byggerier. Regionerne driver sygehusene og psykiatrien og har også ansvaret for en lang række andre områder såsom socialområdet, kollektiv trafik, uddannelser, jordforurening og råstofområdet.​​

Kontaktoplysninger for pressen:

Heino Knudsen, regionsrådsformand, 51 14 54 96
Oprettet
08.06.20
Opdateret
08.06.20
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52