Søg
 

Region Sjælland støtter samspil mellem kulturliv og erhvervsliv i Lejre og omegn

Pressemeddelelse: Onsdag d. 15. juli 2015

Tre lokale kulturprojekter modtager sammenlagt cirka 900.000 kroner fra Region Sjællands kulturpulje. Projekterne i området spænder bredt fra festival og vikingeskibe til erhvervsturisme.

pres

Region Sjællands kulturpulje støtter en række kulturprojekter i regionen. Det er kommet tre projekter i lokalområdet til gode. ”Skjoldunge Festivalen”, ”Togtet 2016” og ”Ledelseskultur og kultur i ledelsesudvikling” har tilsammen modtaget 898.000 kroner, som gives ud fra puljens tema om samspil mellem kulturliv og erhvervsliv, og det lever blandt andet Skjoldunge Festivalen op til. Teaterfestivalen samarbejder blandt andet med det lokale erhvervsliv, Røde Kors og Sonnerup Gods, der stiller lokaler til rådighed.

- Projektet er nyskabende i kraft af sin sammentænkning af kunst, erhvervsliv og socialt engagement. Jeg er sikker på, at projektet vil bidrage til at skabe en attraktiv region, siger Nicolai Nicolaisen, formand for Udvalget for Vækst og Udviklingsstrategi.

Festivalen modtager 500.000 kroner fra kulturpuljen, og den byder på teater, performance, gøgl og udstillinger fra professionelle kunstnere, lokale amatører, de lokale skoler og unge på asylcentre. Arrangementet skal være en tilbagevendende begivenhed, der tiltrækker gæster og skaber et samlende og inkluderende kunstnerisk miljø i Hvalsø, der kan styrke områdets attraktivitet.

Vikingeskibe og ledelse

Under ”Togtet 2016” vil Danmarks største og flotteste vikinge- og middelalderskibe sejle langs regionens kyster under temaet Knud den Store. Her lægger skibene til i Roskilde, Frederikssund, Holbæk, Rørvig, Kalundborg, Korsør og Vordingborg, hvor havnebyerne afholder en lang række arrangementer, som de lokale virksomheder er med til at udvikle i de enkelte havne.

- Vi synes det er nytænkende, at ”Togtet 2016” vil udvikle nye oplevelser i et tæt samarbejde med lokale virksomheder. Det samme kan siges om ”Ledelseskultur og kultur i ledelsesudvikling”, hvor Sagnlandet Lejre i samarbejde med virksomheder bruger historie til at arbejde med ledelsesudvikling og erhvervsturisme. Vi håber, at projekterne vil inspirere til flere lignende initiativer i regionen, siger Nicolai Nicolaisen, formand for Udvalget for Vækst og Udviklingsstrategi.

Sagnlandet Lejre arbejder sammen med de to konsulentfirmaer Playingfield og Reves Consult. De skal i fællesskab udvikle kulturhistoriske aktiviteter, øvelser og fortællinger, der kan bruges i ledelsesudvikling. ”Togtet 2016” og ”Ledelseskultur og kultur i ledelsesudvikling” modtager 300.000 kroner og 98.000 kroner fra Region Sjællands kulturpulje.


Kontaktpersoner for pressen

Formand for Udvalget for vækst- og udviklingsstrategi, Nicolai Nicolaisen, 59 47 00 05 

Skjoldungefestivalen v. Robin Schmidt, 40 11 39 90

Togtet v. Mari Schmidt, 21 56 24 41

Sagnlandet Lejre v. Lars Holten, 46 42 49 40

 

Oprettet
14.07.15
Opdateret
15.07.15
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52