Søg
 

Region Sjælland støtter kulturprojekt i Kalundborg området

Pressemeddelelse: Onsdag d. 15. juli 2015

Projektet Vævernes Hus modtager 300.000 kroner i støtte fra regionens kulturpulje, der har til huse på Kattrup Gods.

Huset skal være et kollektivt væverværksted og et kulturtilbud, der synliggør og brander Vestsjælland på vævehåndværket og kulturarven knyttet til faget 

Foreningen Væverne i Vestsjælland vil etablere et fælles samlingssted på Kattrup Gods, kaldet Vævernes Hus. Huset har modtaget 300.000 kroner i støtte fra Region Sjællands kulturpulje og skal være et kollektivt væverværksted for professionelle og semiprofessionelle vævere, en socialøkonomisk virksomhed og et kulturtilbud.

- Vævning er et gammelt håndværk, der har de smukkeste og mest traditionsrige mønstre. Det laves af såvel professionelle som amatører, der glæder sig til at vise deres kunnen frem for det brede publikum. Folkedragterne fra de forskellige egne i Danmark er stadigvæk håndvævede, som alt klæde var tidligere, siger Nicolai Nicolaisen, formand for Udvalget for Vækst- og Udviklingsstrategi i Region Sjælland.

Pengene fra regionen skal bruges til at udvikle og afprøve ny og levende kulturformidling om væverhåndværket blandt andet gennem arbejdende værksteder og guidede ture.

Vævernes Hus vil understøtte flere vævere i at udnytte det erhvervsmæssige potentiale i håndværket og styrke iværksætterkulturen i regionen. Samtidig vil projektet skabe nye oplevelser, som potentielt kan tiltrække flere besøgende til området og dermed øge omsætningen for de lokale turisterhverv. 

Region Sjælland vurderer, at projektet er nytænkende og bidrager til at skabe en attraktiv og innovativ region. Vævernes Hus er en ud af i alt tolv projekter i regionen, der har modtaget støtte fra kulturpuljen. Sammenlagt har puljen i år støttet kulturprojekter for 3,5 millioner kroner.

Fakta:

Temaet for Region Sjællands Kulturpulje er i 2015 ”Samspil mellem erhvervsliv og kulturliv”.

Regionsrådet uddeler i alt 3.5 mio. kr. til 12 forskellige kulturprojekter i Region Sjælland.


 

Kontaktpersoner for pressen:

Formand for Udvalget for vækst- og udviklingsstrategi, Nicolai Nicolaisen, 59 47 00 05 

Vævernes hus v. Gitte Karlshøj, 22 75 65 07

 
Oprettet
14.07.15
Opdateret
15.07.15
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52