Søg
 

Region Sjælland sætter turbo på den grønne indsats med Grøn Komité

Pressemeddelelse: Mandag d. 16. januar 2012

Som den første region i landet samler Region Sjælland et stærkt hold af aktører i Grøn Komité, hvor alle brænder for klima, miljø og bæredygtighed.

Ambitionen er, at de 41 medlemmer tilsammen skal være med til at opfylde Region Sjællands vision om at være den grønne region i Europa i 2020. Komitéen skal søsætte nye initiativer og udvikle ideer, skabe sammenhæng i de mange initiativer, som allerede er sat i gang i regionen og inddrage alle regionens relevante aktører i debatten om det grønne arbejde.

Grøn Komité Logo 

I dag satte Grøn Komité sig for første gang ned sammen med komitéens formand, Jesper Hjulmand for bordenden. Grøn Komité kom godt fra start, og forventningens pres er da heller ikke til at overse. Som Jesper Hjulmand konstaterede:

- Jeg er klar over, at Regionsrådet nærer høje forventninger til Komitéens arbejde, og som formand for Grøn Komite vil jeg lægge stor energi i, at komitéens arbejde skaber konkrete resultater og synlige effekter. Jeg glæder mig til at smøge ærmerne op og komme i gang med at gøre Region Sjælland til foregangsregion inden for det grønne område, siger Jesper Hjulmand, formand for Grøn Komite og adm. dir. for SEAS-NVE.

Udover at medlemmerne skal dele deres viden og erfaringer, skal de også sætte konkrete projekter i søen og være med til at fortælle historien om den regionale indsats for en grønnere region.

- Det er en stor opgave, og derfor kan Grøn Komité heller ikke løse den alene. Derfor opfordrer Regionsrådet da os også til, at det skal ske i samarbejde med kommunerne, erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne, interesseorganisationer, ja i det hele taget med alle, der har mod på udfordringen og ikke mindst har lyst til at trække i arbejdstøjet. Og den opfordring har vi tænkt os at følge, siger Jesper Hjulmand.

Grøn Komités formand Jesper Hjulmand og næstformand Eva Levinsen i Regionshusets grønne omgivelser.

Fakta:

- Grøn Komité har 41 medlemmer fra en række regionale organisationer og institutioner samt politikere på kommunalt, regionalt, nationalt og internationalt niveau samt en formand. Se oversigt over alle medlemmer på regionsjaelland.dk

- Grøn Komité har tre formål: at videndele, at skabe konkrete projekter og at skabe synlighed om grønne initiativer og aktiviteter i regionen.

- Grøn Komité har sættemøde mandag d. 16. januar 2012 og første ordinære møde i marts

- Formanden for Grøn Komité er Jesper Hjulmand, adm. direktør for SEAS NVE

Yderligere oplysninger:

Jesper Hjulmand
Formand for Grøn Komité
Adm. direktør for SEAS NVE
29 40 47 93

Oprettet
23.01.12
Opdateret
13.06.17
 

 Kontakt

 
Presseteamet
Alleen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52