Søg
 

Region Sjælland klar med otte millioner til ingeniøruddannelsen

Pressemeddelelse: Fredag d. 26. august 2016

Når 80 nye diplomingeniører starter næste år i Kalundborg, så bliver det i de mest optimale rammer. Region Sjælland har afsat i alt otte millioner kroner.

​Pengene skal blandt andet gå til et fælles hus, Knowledge Hub Zealand er navnet, som skal sikre de bedste betingelser for de studerende og virksomhederne.

Efter næste sommer starter de første diplomingeniører i Kalundborg. Uddannelsen opstod på et unikt samarbejde mellem kommune, erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og Region Sjælland. Lige så unikt er næste initiativ i forbindelse med uddannelsen start.

Uddannelsen er ikke kun skabt for de studerende, men skabt for at udfylde erhvervslivets efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft, forklarer Regionsrådsformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk:

- Virksomhederne har et stort behov, og manglen på kvalificeret arbejdskraft er en klar væksthæmmer. Det er ikke godt for erhvervslivet, men heller ikke for området og resten af regionen. Derfor har vi taget dette initiativ og skabt dette samarbejde for at løse problemet.

Men ny uddannelse og nye studerende gør det ikke alene. Derfor går størstedelen af de otte millioner til et fælleshus – Knowledge Hub Zealand.

- Knowledge Hub Zealand er et internationalt tværfagligt miljø, der er åbent for, at forskellige uddannelsesinstitutioner og universiteter, der har relevante naturvidenskabelige og ingeniørfaglige moduler, kurser, semestre eller projekter, byder ind med relevante aktiviteter, studerende og forskere, forklarer Regionsrådsformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk.

Til gavn for hele Danmark

Ved at koble dette fælles hus til uddannelsen og området, så er håbet at skabe synergi og sammenhæng mellem virksomheder, studerende, forskere, iværksættere med mere. Det er vigtigt, så de studerende også på sigt kommer til at styrke hele området og erhvervslivet.

Knowledge Hub Zealand bliver et stort dynamisk sted. Der vil være alt fra laboratoriefaciliteter og undervisningslokaler, så de studerende kan afprøve deres idéer. Socialt vil der være billige boliger til studerende eller til internationale forskere. Virksomhederne kan også bruge Knowledge Hub Zealand til eksempelvis innovationsprojekter, hvor de er tæt på studerende, andre virksomheder, kommune, region, etc.

Første skridt bliver at ansætte en projektleder, der skal skabe dette nye miljø og tiltag:

- Det er et unikt initiativ på baggrund af samarbejde mellem alle. Det løser et problem for virksomhederne, det skaber kvalificeret arbejdskraft og kan samtidig skabe vækst. Det er en stor opgave og en ambitiøs målsætning, som vi glæder os til lykkes, siger Regionsrådsformand, Jens Stenbæk.


Kontaktinformation til pressen:

Regionsrådsformand Jens Stenbæk, 20 37 11 98

Pressevagten, 57 87 50 52

 
Oprettet
26.08.16
Opdateret
26.08.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52