Søg
 

Region Sjælland klar med de første lægestuderende i 2019

Pressemeddelelse: Mandag d. 04. juni 2018

Allerede i februar 2019 forventer Region Sjælland at byde de første lægestuderende velkommen til den nye lægeuddannelse i Region Sjælland.

​I 2017 besluttede Regionsrådet, at der skulle arbejdes for en stærkere regional forankring af lægeuddannelsen og speciallægeuddannelsen. Arbejdet er nu så langt, at der kan sættes dato på, hvornår de første studerende kommer til regionen:

- Det er et vigtigt første skridt for Region Sjælland. Udfordringen med at rekruttere læger skal blandt andet løses ved at uddanne flere læger, så at vi så kort tid efter idéen om en lægeuddannelse i Region Sjælland kan byde de første elever velkommen. Det er jeg rigtig glad for, siger formand for Udvalget for arbejdsmiljø og rekruttering i Region Sjælland, Gitte Simoni.

I første omgang bliver det kandidatstuderende, som allerede er i gang med deres uddannelse og kun mangler et år af deres uddannelse.

Fra foråret 2020 udbydes 1. semester, som er for lægestuderende som mangler tre år af deres uddannelse. I efteråret 2020 udvides yderligere, så der vil være 140-150 studerende i Region Sjælland, når uddannelsen er fuld udrullet.

Målrettede studieordninger

I forbindelse med den nye lægeuddannelse i Region Sjælland, er det Regionsrådet ambition, at der skal etableres et attraktivt og velfungerende studiemiljø omkring den nye lægeuddannelse i Region Sjælland. De studerende skal opleve et studiemiljø med moderne undervisningslokaler og kontorfaciliteter og stærkt socialt sammenhold.

Så vil man også hjælpe de studerende med at finde en bolig i Region Sjælland:

- Vi ved, at studerende ofte bliver i samme område, som de har studeret i når de er færdige med deres uddannelse. For så har de set sygehuset og området. Derfor er det Regionsrådet mål at sikre et stærkt studiemiljø og hjælp til at finde bolig, så vi kan holde på de studerende, også efter deres uddannelse er afsluttet, siger Gitte Simoni.

Det er planen, at Sjællands Universitetshospital i Køge skal danne den første ramme om studiemiljøet. Men på sigt er det Regionsrådets plan, at alle sygehusene i Region Sjælland skal være en del af studiemiljøet:

- Det er vigtigt, at vi får tilrettelagt studiet, så vi dækker alle sygehuse i Region Sjælland. På sigt er det også Regionsrådets ønske at studieordninger ændres, så uddannelserne rettes mere imod de specialer, for eksempel psykiatri og praksisområdet, som vi oplever særlige rekrutteringsudfordringer med, siger Gitte Simoni. 


​Kontaktoplysninger for pressen

Gitte Simoni - formand for Udvalget for arbejdsmiljø og rekruttering - 61 15 40 63

Pressevagten i Region Sjælland - 57 87 50 52

 

Oprettet
04.06.18
Opdateret
21.06.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52