Søg
 

Region Sjælland henter ny koncerndirektør fra Rigshospitalet

Pressemeddelelse: Fredag d. 08. december 2017

Leif Panduro Jensen bliver ny koncerndirektør og indtræder i den øverste ledelse af Region Sjælland. Leif Panduro Jensen kommer fra stillingen som centerdirektør for Finsencentret på Rigshospitalet og er uddannet speciallæge i karkirurgi.

​- Vi får en erfaren topleder med mange stærke sider og et skarpt øje for udviklingen af det danske sundhedsvæsen og brug af den nyeste teknologi. Med Leif Panduro Jensen får vi en koncerndirektør, som er parat til at gå foran og tænke nyt og innovativt for at skabe de bedste rammer for patienter og medarbejdere, siger adm. direktør Per Bennetsen, Region Sjælland.

Leif Panduro Jensen tiltræder 1. marts 2018. Som koncerndirektør bliver Leif Panduro Jensen en del af direktionen for Region Sjælland, der er arbejdsplads for over 17.000 medarbejdere indenfor sundhedsvæsnet, psykiatri, regional udvikling og specialiserede sociale tilbud. Han får et særligt ansvar for de sundhedsrettede opgaver og for at fortsætte arbejdet med at skabe et mere moderne og patientorienteret sundhedsvæsen.

- Jeg glæder mig til at være med til at udvikle regionens sygehuse sammen med medarbejdere, ledere og politikerne i Regionsrådet, siger Leif Panduro Jensen.

- Hver patient er unik og skal behandles som det. Vi skal højne befolkningens sundhedstilstand, og vi skal både udbygge tilbuddene for de mange patienter på alle sygehuse og opbygge de specialiserede tilbud til patienterne på Sjællands Universitetshospital.

Uddannelse, forskning og rekruttering af medarbejdere har også høj prioritet.

Kort om den nye koncerndirektør:  

  • Leif Panduro Jensen har på regionalt og nationalt plan konstant engageret sig i udvikling af sundhedsvæsnet i mange sammenhænge. 
  • På Finsencentret - der er Rigshospitalets center for medicinsk kræftbehandling - har Leif Panduro Jensen som centerdirektør siden 2014 været ansvarlig for et budget på 1,1 mia. kroner og ledelsen for fire klinikker for onkologi, hæmatologi, infektionsmedicin og Finsenlaboratoriet, cirka 900 ansatte og 250 forskningsansatte. 
  • Her har han også været med til at teste brugen af kunstig intelligens i form af supercomputeren Watson. 
  • Før da stillinger som vicedirektør i hospitalsledelsen på Nordsjællands Hospital i Hillerød og som ledende overlæge for Karkirurgisk afdeling i Gentofte. 
  • Leif Panduro Jensen er uddannet fra Københavns Universitet i 1985, speciallæge i karkirurgi i 1997 og Master of Health Management fra CBS i 2010. 
  • Gift med it-systemplanlægger Helle Langbøl og har to voksne børn. Han løber, svømmer, cykler og dykker - og er også i fritiden drevet af nysgerrighed på den store verden.


Billeder

Kontaktoplysninger for pressen

Per Bennetsen, 30 66 03 77 

Leif Panduro Jensen, 71 75 12 00

 

Oprettet
08.12.17
Opdateret
08.12.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52