Region Sjælland glæder sig til flere statslige job

Pressemeddelelse: Onsdag d. 17. januar 2018

931 statslige arbejdspladser skal flytte ind i Region Sjælland, som også får to nye uddannelsessteder. Det kan få væksten til at bide sig fast og brede sig til hele Region Sjælland, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

​931 statslige arbejdspladser - næsten hver fjerde af de i alt 4000 statslige arbejdspladser der skal flyttes fra hovedstaden til provinsen som led i planen "Bedre Balance II" - får ny adresse i Region Sjælland.

Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, glæder sig til indflytningen af de mange nye arbejdspladser.

- Vi har sammen med kommunerne kæmpet for at få flere statslige job til vores region, og vi er glade for, at regeringen har lyttet. Det har stor betydning for Region Sjælland, at vi nu får 931 nye arbejdspladser hertil. Det går rigtig godt for vores private virksomheder lige nu, og de statslige arbejdspladser kan give os det ekstra boost, som får væksten til at bide sig fast og brede sig til hele regionen - fra Lolland til Sjællands Odde, siger Heino Knudsen.

Som led i udflytning af skattestyrelser var 469 arbejdspladser i forvejen kendt som værende på vej til Region Sjælland. Heino Knudsen fremhæver, at blandt andet dele af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet nu flytter ind i Holbæk. Her blev der også i første runde tilført arbejdspladser inden for undervisningsområdet og således fastholder og udvikler man nu et stærkt fagligt miljø.

I Stenlille på Vestsjælland kommer der en styrkelse af energiområdet, når dele af et statsligt gasselskab og Energinet flytter ind. I Nykøbing Falster rykker dele af Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen ind, mens Nakskov kan byde velkommen til Nota, som giver mennesker med læsehandicap adgang til tusindvis af bøger i Nota Bibliotek.

Mest oplagte region

Heino Knudsen peger på, at Region Sjælland også er den mest oplagte region i Danmark, når nye statslige job skal flytte fra hovedstaden.

- Medarbejdere bosat i hovedstadsområdet kan pendle til jobbet i Region Sjælland. Vi håber selvfølgelig, at en god del af dem også selv får lyst til at flytte hertil med deres familier. Nu er det vores opgave at give de statslige arbejdspladser og deres medarbejdere en god modtagelse og sikre, at de får et godt samspil med erhvervslivet og vidensmiljøerne i Region Sjælland.

Nye uddannelser

Regeringen vil som led i "Bedre Balance II" gøre det nemmere at tage en uddannelse udenfor de store byer. I Region Sjælland oprettes uddannelsesstationer i Kalundborg og Nykøbing Falster, hvor studerende kan tage dele af deres uddannelse. I Kalundborg kan unge fremover tage en del af bioanalytikeruddannelsen, som udbydes af professionshøjskolen Absalon i Næstved, og i Nykøbing Falster kan man læse til produktionsteknolog i regi af Erhvervsakademi Sjælland i Slagelse.

- Vi er selvfølgelig positive overfor de to nye uddannelsesstationer. Det er et lille skridt i den rigtige retning, når vi skal have flere unge til at vælge uddannelse til. Nu er døren åben, og vi vil kæmpe for at holde den åben, så vi på sigt får etableret egentlige uddannelser flere steder i Region Sjælland, siger Heino Knudsen.

Flytningen af statslige arbejdspladser er anden bølge i regeringens plan "Bedre Balance - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder". I bølge 1 fik Region Sjælland tilført 1205 statslige arbejdspladser, og nu kommer der altså yderligere 931 statslige job til regionen.

Fakta: Flytning af statslige arbejdspladser til Region Sjælland

Roskilde (264 job)

- Dele af Vurderingsstyrelsen og Gældsstyrelsen

Næstved (189 job)