Søg
 

Region Sjælland giver hjælp til bedre bredbåndsdækning

Pressemeddelelse: Mandag d. 15. august 2016

80 millioner kroner har regeringen afsat i 2016 til at sikre bedre bredbåndsdækning i hele Danmark. Region Sjælland er hårdest ramt af den digitale ulighed. Derfor vil regionen hjælpe borgerne med at søge penge fra bredbåndspuljen.

Region Sjælland går nu aktivt ind i at sikre lynhurtigt internet til alle husstande og virksomheder. Regionen har oprettet en særlig taskforce, som skal hjælpe borgerforeninger, bylaug og kommuner med at søge tilskud fra regeringens nyoprettede bredbåndspulje. Puljen, der skal forbedre bredbåndsdækningen i hele Danmark, er i 2016 på 80 millioner kroner.

Energistyrelsen har udpeget ca. 300.000 adresser i Danmark, der kan få tilskud, fordi deres bredbåndsforbindelse er meget langsom eller helt mangler. 100.000 af de adresser ligger i Region Sjælland.

Regionsrådsformand Jens Stenbæk er meget optaget af at sikre ordentligt bredbånd i hele regionen. Han forklarer:

”En ordentlig bredbåndsdækning er helt afgørende, hvis vi skal sikre arbejdspladser og få borgere og virksomheder til at etablere sig i Region Sjælland. Når vi ser på dækningskortet over hele Danmark er det tydeligt, at behovet for bedre bredbåndsdækning er særlig stort i Region Sjælland. Vi er meget tilfredse med, at der nu er kommet en bredbåndspulje, som kan rette op på den digitale ulighed. Det kan ikke passe at man som gymnasieelev ikke kan aflevere sine opgaver eller at en virksomhed ikke kan sælge sin produkter over nettet.”

Jens Stenbæk vil have så stor en andel af bredbåndspuljen som muligt til Region Sjælland. ”Dansk Energi anslår, at det vil koste knapt 2 milliarder kr. at få bredbånd i hele regionen. Så de 80 millioner kroner til hele Danmark er en god start, men der skal langt mere til” siger regionsrådsformand Jens Stenbæk.

Sådan kan borgere få hjælp til at søge bredbåndspuljen

Region Sjælland har oprettet en særlig taskforce med tre rådgivere, som kan hjælpe med ansøgningen. Både borgerforeninger, bylaug og kommuner er velkomne til at bruge konsulentbistanden efter ”først til mølle princippet”.

Yderligere information

Konsulenterne kan træffes på mailadressen bredbaandspuljen@bredbaand-sjaelland.dk

Ansøgningsfristen til Bredbåndspuljen er den 31. oktober 2016.

Tirsdag d. 16. august 2016 kl. 16.00 til 18.00 har Energistyrelsen, som forvalter puljemidlerne, arrangeret et informationsmøde i Odsherred Kommune, Nyvej 22, 4573 Højby. Alle er velkomne til mødet. Der er tilmelding til mødet på http://www.ens.dk/informationsmoede-bredbaandspuljen.

 

Billedtekst

Region Sjælland er det område i Danmark, hvor flest mangler hurtigt bredbånd. Kortet viser hvilke adresser, der i dag kan få 100 Mbit/s i download 30 Mbit/s i upload, som er den dækning, regeringen har sat som målsætning for 2020. Rød betyder, at der er 0-5 % af adresserne der kan få denne dækning. Grøn betyder, at der er 90-100 % der kan få leveret den ønskede dækning. Kilde: Energistyrelsens ”Tjekditnet”. Dataudtræk fra august 2016.

 

Kontaktoplysninger for pressen:

Regionsrådsformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk, 20 37 11 98

Udviklingschef i Region Sjælland, David Meinke, 21 34 33 56

Pressevagten, 57 87 50 52

 

Billeder og dokumenter:

Bredbaand.png

 
Oprettet
15.08.16
Opdateret
15.08.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52