Søg
 

Region Sjælland er klar til Sundhedsplatformen

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 22. august 2017

​De sjællandske sygehuse er klar til, at Sundhedsplatformen skal indføres på regionens sygehuse den 25. november 2017. Det viser parathedsvurdering.

Stort set alle aktiviteter er grønne i tjeklisten for, at Region Sjælland kan indføre Sundhedsplatformen den 25. november. Det viser parathedsvurderinger, som Regionsrådet i Region Sjælland i dag fik præsenteret på et temamøde om Sundhedsplatformen.

Regionsrådsformand Jens Stenbæk, Region Sjælland, er tryg ved, at regionen bliver klar til at gå i luften med Sundhedsplatformen til november.

- Vi har fordel af at kunne lære af forløbet i Region Hovedstaden og styrke uddannelsen af vores medarbejdere. Derfor har vi også tiltro til, at vi er klar til implementeringen. Parathedsvurderinger viser ligeledes, at vi er klar. Når det er sagt, er Sundhedsplatformen et kæmpe forandringsprojekt for alle i Region Sjælland. Der vil komme bump og udfordringer på vejen, og vi kommer ikke til at se alle fordelene fra første dag, siger Jens Stenbæk.

Tjek hver 30. dag

Parathedarathedsvurderingerne holdes hver 30. dag frem til lanceringen af Sundhedsplatformen den 25. november.arathedarathedsvurderingerne holdes hver 30. dag frem til lanceringen af Sundhedsplatformen den 25. november.

Vurderingen sker på baggrund af nogle lange tjeklister, som sygehusene og Psykiatrien har meldt ind med enten grøn, gul og rød markering.

- Der er naturligvis fortsat nogle gule og røde aktiviteter i parathedsvurderingen, som skal justeres til, men det ser rigtigt godt ud her 94 dage før implementering af Sundhedsplatformen. Vi følger planen og er klar. Men vi er også bevidste om, at der i processen med at indføre Sundhedsplatformen ligger en stor og vigtig opgave med at få informeret og betrygget både patienter og medarbejdere. Den opgave skal vi nu i gang med at intensivere, siger Jens Stenbæk. 

2018 som indkøringsår

Der er iværksat en række tiltag, som skal sikre en vellykket implementering af Sundhedsplatformen. Et stort uddannelsesprogram er sat i søen, hvor 12.000 medarbejdere og en lang række superbrugere uddannes.

Der bliver i forbindelse med implementeringen også ansat medicin- samt it-studerende, som skal hjælpe med at sikre korrekt brug af Sundhedsplatformen.

- 2018 vil blive et indkøringsår for Sundhedsplatformen i Region Sjælland, hvor vi også skal give arbejdsro. Vi skal være tålmodige med et så stort forandringsprojekt. Jeg er overbevist om, at Sundhedsplatformen vil gøre det nemmere at være patient. Og at det også for medarbejderne bliver en effektiv, moderne patientjournal. Men der vil blive udfordringer undervejs på den store rejse, som organisationen skal ud på med Sundhedsplatformen, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk.

Sygehuse og psykiatri planlægger en lavere grad af planlagt og ambulant behandling i ugen op til, under og efter implementeringen af Sundhedsplatformen for at sikre håndteringen af akutte patienter. Bemandingen øges i samme periode på alle afdelinger for at tage højde for den ekstra tid, personalet måtte bruge som følge af det nye it-system.

 

Foto af regionsrådsformand Jens Stenbæk

 
 

Kontaktoplysninger for pressen:

Regionsrådsformand Jens Stenbæk, 20 37 11 98

 

Oprettet
22.08.17
Opdateret
03.11.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52