Søg
 

Region Sjælland bakker op om fusion

Pressemeddelelse: Fredag d. 21. november 2014

Et stop for den voksende centralisering og en styrkelse af lokale og regionale løsninger. Derfor støtter regionsrådsformand Jens Stenbæk, Region Sjælland, forslaget om en fusion mellem Kommunernes Landsforening og Danske Regioner.

- Der er brug for én stærk organisation til at repræsentere det decentrale Danmark. En sammenlægning af to velfungerende organisationer - KL og Danske Regioner – vil styrke mulighederne for at stoppe den voksende centralisering og detailstyring fra statens side og i stedet give rum for lokale og regionale løsninger til gavn for borgerne, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk, som indtil 2010 sad i KLs bestyrelse, og siden da har været medlem af bestyrelsen i Danske Regioner og dermed har et tæt kendskab til begge organisationer.

Også Region Sjællands andet bestyrelsesmedlem i Danske Regioner, Susanne Lundvald, bakker op om fusionstanken:

- Når vi ser på hvor positivt samarbejdet de senere år har udviklet sig mellem region og kommuner i Region Sjælland, er det kun et naturligt skridt at sammenlægge de to hovedorganisationer, siger Susanne Lundvald, som er 2. næstformand i Regionsrådet.

 

Kontaktoplysninger for pressen:

Jens Stenbæk, Regionsrådsformand, mobil 20 37 11 98

Susanne Lundvald, 2. næstformand i Regionsrådet, mobil 29 79 71 12

 
Oprettet
21.11.14
Opdateret
21.11.14
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52