Regionerne får 1,5 milliarder kroner næste år i kølvandet på den økonomiaftale, som nu er indgået mellem regeringen og Danske Regioner. Heraf går lidt over én milliard kroner til dyr medicin samt en halv milliard til blandt andet kræftbehandling, øget indsats mod kronisk sygdom og løft af psykiatrien. Regionerne får dog færre penge end de to milliarder, de havde krævet på forhånd for at undgå nedskæringer.
Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland, sad med ved forhandlingsbordet som næstformand i Danske Regioner. Han konstaterer, at man havde håbet på et bedre resultat, men at det er det bedst opnåelige i situationen.
- Vi havde håbet på mere men er også blevet præsenteret for en økonomisk situation, som gør, at vi ikke kunne vride mere ud af forhandlingerne. Det er en stram økonomiaftale, som kommer til at kræve en meget stram styring og prioritering fra regionernes side, siger Jens Stenbæk.
Hul i næste års budget
Region Sjælland har et hul i næste års budget, som især skyldes stigende medicinudgifter men også øgede udgifter til eksempelvis respiratorpatienter. Region Sjælland får med økonomiaftalen tilført cirka 230 millioner kroner ekstra.
- Der er dog lagt nogle bindinger ind i økonomiaftalen, som vi nu skal granske i de kommende dage. Men vi kan allerede nu se, at denne aftale ikke kommer til at ændre på de planlagte besparelser, som regionen står overfor, siger Jens Stenbæk.
Lyspunkt i aftale
Som et lyspunkt i økonomiaftalen glæder Jens Stenbæk sig over, at der blev fundet midler som sikrer, at Region Sjællands sygehusbyggerier ikke bremses.
- Det var ikke nogen selvfølge i forhandlingerne og er et resultat, som vi kæmpede hårdt for. Region Sjælland kan nu ud over byggerierne af universitetssygehuset i Køge samt sygehuset i Slagelse også fortsætte det planlagte sygehusbyggeri i Nykøbing F.
Kontaktoplysninger for pressen:
Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland, 20 37 11 98