Søg
 

Region Sjællands budget for 2015 på plads

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 02. september 2014

Syv partier i Region Sjællands Regionsråd er netop blevet enige om næste års budget på 17,5 milliarder kroner.

Region Sjælland skal være ”danmarksmester i sammenhæng” – både på sundhedsområdet og i arbejdet med at skabe vækst og udvikling i regionen. Det er en af hovedoverskrifterne i budgetaftalen for 2015 i Region Sjælland, som er indgået med bred politisk opbakning i Regionsrådet. Regionens fokus på sammenhæng skal på sundhedsområdet betyde smidige overgange, når patienterne skifter mellem egen læge, sygehuse, kommune og henover regionsgrænser, forklarer Jens Stenbæk, formand for Regionsrådet:

- Det skal være nemmere at være patient i Region Sjælland. Patienterne skal opleve større sammenhæng i forløbene, og der skal være færre skift, hvor patienter behandles på sygehuse i naboregioner. Derfor glæder jeg mig over en ambitiøs og bred budgetaftale, som betyder, at vi vil arbejde efter princippet ”En patient – én plan”. Vi er med budgetaftalen også enige om, at der skal være kortere ventetid på undersøgelse og behandling. Mål for udredning er 30 dage, og mål for behandling er 30 dage, siger Jens Stenbæk.

Kan målene ikke overholdes i eget sygehusvæsen eller af samarbejdspartner, tilbydes patienten en viderehenvisning til 3. part.

Sygehusplan som hjørnesten

Sygehusplanen i Region Sjælland er en hjørnesten i at skabe høj kvalitet og patienttilfredshed i et sammenhængende sundhedsvæsen. Økonomiaftalen for 2015 med regeringen muliggør, at realiseringen af Universitetssygehuset i Køge samt sygehusbyggerierne i Slagelse og Nykøbing Falster kan fortsætte som planlagt.

- Regionsrådet kæmpede benhårdt for dette resultat i forhandlingerne med regeringen. Med budgetaftalen har vi også givet hinanden håndslag på, at vi gennemfører sygehusbyggeriet i Slagelse som et Offentlig Privat Partnerskab. Det betyder, at sygehusplanen kan gennemføres inden for den planlagte tidsramme, siger Jens Stenbæk.

Danmarks største innovationsprojekt

På det regionale udviklingsområde vil fokus på sammenhæng blandt andet betyde, at der skal arbejdes på at skabe varig vækst og blivende beskæftigelse i regionen. Femern Bælt forbindelsen bliver som Danmarks største innovationsprojekt en vigtig krumtap.

- Vi vil arbejde målrettet på at styrke innovationsmiljøet omkring Femern Bælt. Målet er, at tunnelbyggeriet skal udnyttes til innovation i 3-400 små og mellemstore virksomheder samt samarbejde mellem danske og udenlandske virksomheder. Vi vil have blikket stift rettet mod at bruge de store kommende anlægsbyggerier i regionen til at skabe nye og varige arbejdspladser, siger Jens Stenbæk.

Partierne bag budgetaftalen vil desuden etablere tre Team-Vækst Sjælland-faciliteter for iværksættere fra den danske og globale elite, der hver især kan huse 5-10 virksomheder med potentiale til at blive globale supergazeller.

Bag budgetaftalen for 2015 står Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre samt Liberal Alliance.

Region Sjælland er den første region, som får budgettet for 2015 på plads.

Budgettet skal nu godkendes af Regionsrådet på næste regionsrådsmøde den 25. sept.

Fakta

Budget på 17 milliarder kroner

Region Sjællands bruger hvert år cirka 17 milliarder kroner på at drive sundhedsvæsen, sygehuse, sociale institutioner og den regionale udvikling indenfor uddannelse, infrastruktur, vækst og visse dele af jordforureningsområdet.

Download budgetaftalen for 2015

Billedoplysninger:

De syv partier og regionsrådsformanden underskriver aftalen.

Fra venstre er det Susanne Lundvald, 2. næstformand i Regionsrådet (A), Anne Møller Ronex (B), Peter Jacobsen, 1. næstformand i Regionsrådet (O), Jens Stenbæk, regionsrådsformand (V), Tina Boel (F), Christian Wedell-Neergaard (C), Kirsten Devantier (V) samt Egon Bo (I).

Download billede

Foto: Gert Ellegaard, Region Sjælland

Kontaktoplysninger for pressen

Jens Stenbæk, Venstre, Regionsrådsformand, Tlf. 20 37 11 98

Kirsten Devantier, Venstre, Tlf. 40 62 75 04

Susanne Lundvald, Socialdemokraterne, Tlf. 29 29 71 12

Peter Jacobsen, Dansk Folkeparti, Tlf. 20 37 01 05

Christian Wedell-Neergaard, Det Konservative Folkeparti, Tlf. 40 15 22 23

Tina Boel, Socialistisk Folkeparti, Tlf. 21 22 38 66

Anne Møller Ronex, Radikale Venstre, Tlf. 21 22 56 10

Egon Bo, Liberal Alliance, Tlf. 21 56 25 81

Oprettet
02.09.14
Opdateret
02.09.14