Søg
 

Regeringen bakker op om OPP-Projekt i Slagelse

Pressemeddelelse: Torsdag d. 22. september 2016

Regeringen har netop tildelt Region Sjælland knap 100 millioner kroner fra en pulje, der skal fremme OPP-byggerier. Dermed støtter regeringen fortsat op om et af Danmarks største OPP-byggerier, Slagelse Sygehus fase II.

​Regionsrådsformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk, er glad for, at regeringen sender et signal om vigtigheden og nødvendigheden af projekter med Offentlig-Private Partnerskaber (OPP).

En pulje på 400 millioner kroner til fremme af Offentlig-Private Partnerskaber (OPP) er netop blevet fordelt af Social- og Indenrigsministeriet. Region Sjælland får, akkurat som i 2015, en stor del af puljen, og er blevet tildelt knap 100 millioner kroner til deponeringsfritagelse af OPP-byggeriet på Slagelse Sygehus. Med den store tildeling har regeringen understreget at Region Sjælland er med helt i front, når det gælder OPP-byggerier.

- Der er med byggeriet på Slagelse Sygehus tale om et af Danmarks største OPP-byggerier. OPP-projekter er forholdsvis nye i Danmark, og dette er klart det største i Region Sjællands historie. Derfor er det også rart, at ministeren bakker op, siger Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland.

OPP-byggeriet på Slagelse Sygehus er et samarbejde mellem det offentlige og det private. På Slagelse Sygehus er byggeriet af en ny fødeafdeling, børne- og ungeafdeling og hele tre etager til medicinske patienter i fuld gang.

- Regionsrådet besluttede at gøre det til et OPP-projekt. Så kunne vi sende opgaven ud i et EU-udbud. Vinderen blev MT Højgaard og DEAS, og de er nu i gang med at bygge, og bagefter står de for driften. Regionen har så en aftale om at leje sig ind, og har også forkøbsret, forklarer Jens Stenbæk.

Deponeringsfritagelse

Bevillingen fra Social- og Indenrigsministeriet er ikke rede penge som Region Sjælland får, men derimod en fritagelse for at lægge penge til side.

- Loven siger, at hvis regionen lejer sig ind i bygninger, så skal der sættes et tilsvarende beløb til side i regionens økonomi. Det sker for at sikre, at en region behandles på samme måde, uanset om den lejer sig ind i bygningen eller selv opfører eller køber bygningen, fortæller Jens Stenbæk.

Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann beskriver vigtigheden i disse OPP-Projekter i sin pressemeddelelse:

- Der er stort potentiale i at udnytte hinandens viden, erfaring og muskelkraft – det gælder for både det offentlige og for private aktører. Det kommer også borgerne til gavn, for de får de bedst mulige løsninger for skattekronerne. Derfor er jeg glad for, at regionerne er klar til at inddrage private leverandører i deres byggeprojekter. Nu støtter vi dem til at føre planerne ud i livet, lyder det fra ministeren.

Vigtigt signal

Det er et vigtig signal fra Social- og Indenrigsministeren, da OPP-projekter også er nye og kan virke indviklede samt uoverskuelige.

- Derfor er det også vigtigt, at netop ministeren bakker op og sender dette klare signal. OPP-Projekter er en metode som flere og flere skeler til, og som kan bygge en bro mellem det offentlige og det private. Det kan skabe win-win-situationer for alle parter, siger Jens Stenbæk.


Fakta

OPP-Projektet i Slagelse har en værdi af cirka 520 millioner kroner, og det er planen er Region Sjælland skal leje sig ind i 20 år. Derefter har regionen ret til at købe bygningen tilbage. Hele byggeriet forventes at kunne tages i brug i januar 2018.

 


Kontaktinformation for Pressen

Regionsrådsformand for Region Sjælland, Jens Stenbæk, 20 37 11 98

Pressevagten, 57 87 50 52

 

 
 
 
Oprettet
21.09.16
Opdateret
23.02.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52