Søg
 

Psykiatribyggeri: Udbud for over 600 mio. kr. i gang

Pressemeddelelse: Fredag d. 08. juni 2012

Region Sjælland går nye udbudsveje, når Danmarks største psykiatrisygehus skal bygges i Slagelse. For at åbne muligheder for mindre entreprenører udbyder regionen nemlig hele 13 entrepriser til en samlet sum på mere end 600 mio. kr.

De 13 entrepriser er af meget forskellig størrelse – mellem ca. 8 og 175 mio. kr.

- Det er ret atypisk at udbyde så mange delentrepriser i forskellige størrelser, men det er et helt bevidst valg, fordi vi i Region Sjælland gerne vil tilgodese lokale og regionale entreprenører, men alle virksomheder kan naturligvis byde, forklarer Steen Bach Nielsen, formand for Regionsrådet.

De 13 udbud handler bl.a. om byggemodning, facader, grønne tage, el-installationer og vvs-arbejde. Det nye psykiatrisygehus opføres energieffektivt med ekstraisolering i tag og loft og 3-lags lavenergivinduer.

- Vi forventer, at de 13 udbud fører adskillige underentrepriser med sig, så der er altså ikke tale om, at det er 13 virksomheder, der løber med alle millionerne. Udbudsvinderne vil have behov for at lave aftaler med underleverandører, siger Steen Bach Nielsen.

Udfordring med mange små udbud

For Region Sjælland giver de mange udbud nogle udfordringer i forhold til at styre byggeprocessen, men gevinsterne ved mange mindre udbud opvejer til fulde ulemperne.

- For at få byggeriet godt i mål, har vi lavet et udbud på byggeledelsen af de 13 delentrepriser. Det udbud er også i gang, fortæller Henrik Bendix Olsen, der er projektchef på byggeriet, som er det største byggeri i Region Sjællands historie.

Vinderne af de 13 byggeudbud bliver endeligt politisk godkendt i starten af 2013. Senere kommer flere udbud, hvor modellen med mange mindre udbud fortsættes.

Den samlede økonomi for det nye psykiatrisygehus i Slagelse er på 1,1 mia. kr. De aktuelle udbud på over 600 mio. kr. dækker omkostninger til selve byggeriet. De resterende penge er gået til køb af byggegrunden og skal bl.a. også bruges på sygehusets inventar og IT-systemer.

Orienteringsmøde

Fredag den 15. juni kl. 13 holder Region Sjælland orienteringsmøde for virksomheder, der er interesserede i udbuddene. På mødet bliver byggeprojektet gennemgået af arkitekt, bygherrerådgiver, bygherre og Byggeweb. Der er tale om et teknisk møde, hvor muligheden for at stille spørgsmål begrænser sig til praktiske forhold om udbuddene.

Billedmateriale

Arkitekttegninger:
Det store gårdrum.JPG
Forplads.jpg

Ved brug af billederne skal Karlsson arkitekter/VLA krediteres.

Flere tegninger og videomateriale kan rekvireres på kommunikation@regionsjaelland.dk.

Den grove tidsplan

• 2012: Udbud og licitation
• 2013-2014: Sygehuset bygges
• Årsskiftet 2014/2015: Indflytning

Fakta om det nye Psykiatrisygehus i Slagelse

• Ansatte: Ca. 650 personer
• Sygehusets areal: 44.000 m² (ca. 55 håndboldbaner)
• Grundens areal 158.463 m² (ca. 25 fodboldbaner)
• Sengepladser: 194 heraf:
-> 114 almenpsykiatriske og gerontopsykiatriske sengepladser - i dag placeret i Dianalund, Holbæk, Nykøbing Sjælland og Slagelse.
-> 50 retspsykiatriske sengepladser - i dag placeret i Dianalund og Nykøbing Sjælland.
-> 30 pladser til Sikringsafdelingen - i dag placeret i Nykøbing Sjælland.

Læs mere på www.psykiatrisygehus-slagelse.dk.


Yderligere oplysninger:

  • Steen Bach Nielsen, formand for Regionsrådet
    Tlf. 30 61 64 46
  • Henrik Bendix Olsen, projektchef
    Tlf. 51 64 77 45
Oprettet
08.06.12
Opdateret
13.06.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52