Interreg støtter blandt andet kultur, forskning, uddannelse og sundhed. Siden 2014 har 48 dansk-tyske projekter fået tilskud for mere end 500 millioner kroner tilsammen, men der er stadig penge i kassen til flere projekter. Derfor rejser Interreg-karavanen nu rundt i Danmark og Tyskland sammen med projekter og politikere for at vise, hvad EU-kronerne kan bruges til.
Mød Interreg-karavanen i Næstved
Interreg-karavanen kommer til Næstved torsdag 10. januar fra kl. 12.00 -17.00 i Næstved Storcenter på Kurts Torv.
Fire Interreg-projekter fra Region Sjælland er med i karavanen:
- Center for praksislæring, CPL (Korsør Produktionshøjskole) - unge får hjælp til at komme i gang med faglært uddannelse.
- InnoCan (Næstved Sygehus) - nemmere og hurtigere kræftbehandling.
- kultKIT (Næstved Kommune) - kultur for børn og unge på tværs af Østersøen.
- Saving Life (Dansk Folkehjælp) - førstehjælp.
Du kan også få en snak med Freddy Blak, regionsrådsmedlem i Region Sjælland og dansk formand i Interreg-udvalget i tidsrummet fra 13.00 - 17.00.
Freddy Blak glæder sig til, at Interreg-karavanen kommer til Næstved:
- Interreg handler om samarbejde på tværs af grænser til gavn for borgerne og samfundet. Det er en gylden mulighed for at få støtte til projekter, der virkelig rykker, og det håber jeg, flere foreninger, organisationer og virksomheder vil benytte sig af. Jeg glæder mig til at være med til at vise, hvad borgerne i Region Sjælland får for EU-kronerne, siger han.
Fakta om de fire projekter i Interreg-karavanen:
CPL - Dansk Tysk Interregionalt Center for Praksislæring: Der mangler faglært arbejdskraft i Region Sjælland, Region Syddanmark og Slesvig-Holsten. Center for praksislæring sender unge i retning af en faglig uddannelse. Gennem fem 'learninglabs' kan de unge komme ud og arbejde i praksis med forskellige opgaver på begge sider af den dansk-tyske landegrænse. Det giver de unge mod på en erhvervsuddannelse, og samtidig får de internationalt udsyn og forståelse.
Korsør ProduktionsHøjskole står i spidsen for projektet.
InnoCan - Innovativ højteknologisk kræftbehandling Deutschland-Danmark: InnoCan-projektet vil gøre det nemmere at være kræftpatient. Projektet har blandt andet udviklet et apparat, hvor patienterne selv kan tage blodprøver hjemmefra. På den måde kan patienterne spare nogle besøg på sygehuset, og de kan få et hurtigere svar på, om de er i stand til at modtage kemobehandling.
Næstved Sygehus står i spidsen for projektet.
kultKIT: Dansk-tysk kulturprojekt, der skal bringe borgerne i Femernbælt-regionen tættere på hinanden. Projektet er et såkaldt paraplyprojekt, hvor der kan søges penge til mange mindre projekter inden for uddannelse, kultur, sport, fritid og transport. Målgruppen er især børn og unge.
Næstved Kommune, Center for Kultur og Borgerservice, står i spidsen for projektet.
Saving Life: Førstehjælp redder liv, når der opstår nødstilfælde. Det er særlig vigtigt i tyndtbefolkede områder, hvor borgeres førstehjælp kan være med til at holde patienten i live, indtil ambulancen når frem. Saving Life-projektet sørger for, at flere i Region Sjælland, Region Syddanmark og Slesvig-Holsten kan lære førstehjælp, og at de løbende får genopfrisket deres viden.
Dansk Folkehjælp står i spidsen for projektet.
Fakta om Interreg:
Siden 1991 har Den Europæiske Union støttet samarbejde på tværs af EUs landegrænser via Interreg. Det generelle mål for Interreg er at sikre, at nationale grænser ikke udgør en hindring for ligevægtig vækst og integration i EU-landene.
Interreg Deutschland-Danmark er ét af flere Interreg-programmer. Her støttes projekter i Region Sjælland, Region Syddanmark og det meste af Slesvig-Holsten. Støtten går til både store strategiske og mindre regionale projekter, som dækker mindst to af de tre regioner.
Kontaktoplysninger for pressen
Kommunikationsansvarlig Christina Ehlers, 24 61 10 95
CPL: Projektkoordinator Preben Jensen, 25 42 00 63
InnoCan: Kommunikationsansvarlig Elise Burmeister, 93 56 71 06
kultKIT: Projektkoordinator Erla Hallsteinsdóttir, 23 46 60 32
Saving Life: Projektkoordinator Lone Rasmussen, 70 22 02 30
Freddy Blak, formand for Interreg-udvalget og regionsrådsmedlem i Region Sjælland, 26 79 35 76