Søg
 

Presseinvitation - Danmark får et nyt universitetshospital

Pressemeddelelse: Torsdag d. 25. februar 2016

Region Sjælland lancerer nu Danmarks nye universitetshospital. Det er Roskilde og Køge sygehuse, der skifter officielt navn til Sjællands Universitetshospital.

Lanceringen af navnet Sjællands Universitetshospital bliver fejret i Aulaen på Køge Sygehus fredag den 4. marts 2016 kl. 14.00 -16.00 på Lykkebækvej 1, 4600 Køge. Pressen er velkommen.

Sjællands Universitetshospital bliver omdrejningspunkt for udviklingen af hele Region Sjællands sundhedsvæsen i et tæt samspil med regionens øvrige sygehuse. Hospitalet vil varetage en stor del af den specialiserede behandling i regionen og ikke mindst øges indsatsen inden for forskning og uddannelse.

- Navneskiftet markerer, at vi allerede har fokus på specialisering, forskning og uddannelse i Region Sjælland. Sjællands Universitetshospital skal tilbyde endnu flere specialiserede behandlinger som for eksempel komplicerede knogleoperationer og hjerteoperationer, siger Jens Stenbæk, regionsrådsformand i Region Sjælland.

- Sjællands Universitetshospital skal samtidig sikre, at endnu flere patienter kan behandles i Region Sjællands sygehusvæsen og opnå samme høje kvalitet i behandlingen ved at blive behandlet i egen region. Jeg er ikke i tvivl om, at Sjællands Universitetshospital bliver en driver for hele regionens sundhedsvæsen, til gavn for alle vores borgere.

Etableringen af Sjællands Universitetshospital gør det muligt for Region Sjælland at varetage alle specialer og sikre sammenhængende patientforløb af høj standard i egen region på alle regionens sygehuse. I januar 2016 har Region Sjælland ansøgt Sundhedsstyrelsen om lov til at stå for 90 højt specialiserede funktioner mod 12 i dag.

Regionens nye universitetshospital

Sjællands Universitetshospital, Køge skal i de kommende år udbygges for fire milliarder kroner og vokser sig tre gange så stort med 831 sengepladser og 4000 ansatte. Når Sjællands Universitetshospital står færdigt i 2022, varetager det en stor del af regionens samlede behandlingsaktivitet, herunder al den specialiserede behandling for regionens 825.000 borgere. Der vil være forsknings- og undervisningsaktiviteter på højt niveau. Hospitalet vil også fungere som akutsygehus for knap 300.000 borgere.

Sjællands Universitetshospital, Roskilde skal være en stærk spiller i forhold til at udvikle og teste nye former for organisering, teknologi og telemedicin i tæt samarbejde med blandt andet uddannelsesinstitutioner, virksomheder, patienter og kommuner.

 I 2022 er flere af funktionerne i Roskilde flyttet til Køge, og Roskilde bliver omdannet til et specialhospital, der behandler ambulante patienter fra lokalområdet. Det skaber en unik mulighed for at etablere et koncepthospital med fokus på smidige og effektive patientforløb for blandt andet patienter med kronisk sygdom.

Etableringen af Sjællands Universitetshospital sker i tæt samspil med regionens øvrige sygehuse, og det betyder, at en række aktiviteter varetages andre steder end i Køge og Roskilde, blandt andet på Næstved, Ringsted, Slagelse, Holbæk og Nykøbing sygehuse.

Fakta - Hvad hedder det?

Køge Sygehus bliver til Sjællands Universitetshospital, Køge.

Roskilde Sygehus bliver til Sjællands Universitetshospital, Roskilde.

Læs mere om Sjællands Universitetshospital og følg med i udviklingen på: www.regionsjaelland.dk/SUH

Se vedhæftede invitation for indbudte gæster. Pressen er velkommen:

Invitation - Nyt universitetshospital.pdf


Kontaktoplysninger for pressen:

Regionrådsformand Jens Stenbæk, 20 37 11 98

Kommunikationskonsulent Karen Næsager, Region Sjælland, knae@regionsjaelland.dk, 93 56 69 53

 
 
Oprettet
26.02.16
Opdateret
26.02.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52