Søg
 

Patienter med søvnproblemer hurtigere i behandling

Pressemeddelelse: Onsdag d. 03. september 2014

Region Sjælland har indgået en aftale med Epilepsihospitalet under Filadelfia om undersøgelse og behandling af patienter med søvnsygdomme.

​Aftalen betyder kortere ventetid for patienterne og et samarbejde om uddannelse, udvikling og forskning. Det skal medvirke til, at regionens patienter kan tilbydes specialistkompetencer indenfor søvn.

- Her og nu kan vi hjælpe de patienter, som Region Sjælland i øjeblikket ikke selv har kapacitet til at undersøge og behandle. På længere sigt er vi to stærke parter, der kan hjælpe hinanden til at blive endnu bedre til at behandle de mere komplekse søvnsygdomme, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk, Region Sjælland.

Det landsdækkende Epilepsihospital under Filadelfia udreder og behandler også specialiserede søvnlidelser.

- Vi ser frem til at tilbyde regionens patienter udredning og behandling indenfor søvnsygdomme, siger bestyrelsesformand Kjeld Møller Pedersen, Filadelfia.

- Epilepsihospitalet har gennem flere år opbygget stærke kompetencer indenfor søvn og neurofysiologi, og vi samarbejder i forvejen med Region Syddanmark og Hovedstaden. Vi er glade for, at vi nu kan etablere en alliance mellem Region Sjællands sygehuse og Epilepsihospitalet - også indenfor forskning og uddannelse – til gavn for patienterne, siger Kjeld Møller Pedersen.

Samarbejdsaftalen skal på længere sigt medvirke til, at Region Sjælland får opbygget den kapacitet og de specialistkompetencer, der skal indgå i et kommende tværfagligt søvncenter. Her skal eksperter fra flere specialer samarbejde om at behandle de patienter, der har problemer med søvnen - neurologer, neurofysiologer, øre-næse-hals-læger, børnelæger, lungemedicinere, hjertelæger og diætister. Det tværfaglige søvncenter kan dog først realiseres i sin fysiske form, når Universitetssygehuset i Køge står klar til indflytning frem mod 2020.

Patienter, der får tilbud om undersøgelse og behandling på Filadelfia i Dianalund, henvises via Neurologisk Afdeling på Roskilde Sygehus eller Øre-, Næse- og Halsafdelingen på Køge Sygehus. Aftalen er foreløbigt indgået for to år.

 


Kontaktoplysninger for pressen:

Regionsrådsformand Jens Stenbæk, tlf. 57 87 50 26, mobil 20 37 11 98

Bestyrelsesformand Kjeld Møller Pedersen, Filadelfia, mobil 21 75 70 11

Pressevagten, Region Sjælland, tlf. 57 87 50 52


 
Oprettet
03.09.14
Opdateret
03.09.14
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52