Søg
 

Patienten skal have fast læge

Pressemeddelelse: Torsdag d. 10. december 2015

Region Sjælland sætter nu gang i syv pilotprojekter på regionens sygehuse og i psykiatrien for at udvikle den bedste model for den behandlingsansvarlige læge, der har et særligt ansvar for den enkelte patient.

Baggrunden er, at der i løbet af 2017 skal indføres behandlingsansvarlige læger i det danske sygehusvæsen.

- Vores mål er, at patienterne skal føle sig mere trygge og opleve en bedre sammenhæng, siger Christian Wedell-Neergaard, formand for sygehusudvalget i Region Sjælland.

Patientens anker

- Det skal være tydeligt for den enkelte patient, pårørende og sundhedspersonalet, hvem der har ansvaret for patientens behandling. Lægen skal være patientens anker i en højt specialiseret sygehusverden. Med en fast læge, der kender patienten og har overblikket, forventer vi at få en bedre kommunikation og en højere kvalitet, siger Christian Wedell-Neergaard.

Patienten følges - men hvordan?

Konceptet skal udvikles af sygehusafdelinger rundt omkring i hele landet. I Region Sjælland sættes syv pilotprojekter i gang på sygehusene og i psykiatrien.

For eksempel for patienter med tarmkræft, der skal følges af den samme læge før, under og efter operationen i Slagelse og i Roskilde/Køge, for akutte gynækologiske patienter i Nykøbing F. og i Holbæk for patienter med flere forskellige medicinske sygdomme. Det afprøves på forskellig vis, hvordan og hvor tæt lægen skal følge sin patient.

Det skal fungere i hverdagen

- Vi skal vælge en løsning, der fungerer i praksis. Det er især en udfordring, når patientens sygdom kræver undersøgelse og behandling på afdelinger med hver deres ekspertise. Derfor afprøver vi i regionerne flere forskellige løsninger, så vi kan finde den bedste model for den behandlingsansvarlige læge og indføre den på landsplan, siger Christian Wedell-Neergaard.

 

Billedtekst:

- Lægen skal være patientens anker i en højt specialiseret sygehusverden, siger Christian Wedell-Neergaard.

Foto: Jan Djenner


 

Kontaktoplysninger for pressen:

Christian Wedell-Neergaard, formand for sygehusudvalget, Regionsrådet, 40 15 22 23

 

Billeder og dokumenter:

Christian Wedell-Neergaard.jpg

 


 
Oprettet
10.12.15
Opdateret
10.12.15
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52