Søg
 

Patientbusser skal fortsat køres af DitoBus

Pressemeddelelse: Mandag d. 20. april 2015

I mere end 20 år har Region Sjælland haft busser til de patienter, der ikke kan behandles på regionens egne sygehuse og derfor skal til Odense og København. Nu er der lavet aftale om busdriften frem til 2018.

​​DitoBus og Region Sjællands logoer skal også fremover deles om pladsen på de hvide patientbusser. Foto: Jan Djenner​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
 

Hvert år er omkring 27.000 borgere med en af de fire patientbusser, der giver Region Sjællands borgere mulighed for behandling på Rigshospitalet og Odense Universitet​shospital. Siden 2010 har Dit​oBus stået for driften af de populære busser. Det vil de blive ved med mindst frem til 31. maj 2018, efter at aftalen er blevet forlænget.

Benny Jørgensen er direktør for Præhospitalt Center i Region Sjælland og har derfor ansvaret for patienttransport. Han er glad for at have forlænget aftalen:

- Vi har været meget tilfredse med den service, som DitoBus har leveret til Region Sjælland og ikke mindst til de borgere, der bruger bussen.

Stor glæde over busserne

Det er ikke kun Benny Jørgensen, der er tilfreds med busserne. Det samme er Birgitte Jonasen fra Tølløse. Hun sidder på bussen mod København, som hun har gjort mere end 20 gange før, og hun glæder sig over de trygge rammer i bussen:

- Der er en behagelig service. Chaufføren i dag er fantastisk god til at lave kaffe, og en anden chauffør, fortæller altid en masse spændende historier om de steder, vi kører forbi, så man bliver faktisk klogere på turen!

For Birgitte betyder busturen også, at hun får et pusterum i sit lange behandlingsforløb:

- Når alle er så venlige og søde, så glemmer man helt, hvad det er, man skal.

Tryg bustur

Birgitte og de andre passagerer kan også føle sig trygge, når de tager bussen. På alle turene er ​en uddannet social- og sundhedsassistent med, der har gennemgået førstehjælpskursus med hjertestarter, så der kan ydes førstehjælp til passagerne, hvis der skulle opstå akutte problemer.

Hos DitoBus er der smil at spore, efter at de nu ved, at det er dem, der skal køre de hvide busser frem til 2018. Det bekræfter Niels Gregers Boers, medejer af DitoBus:

- Det giver os en ro i vores arbejde, at vi nu ved, at det også fremover er os, der skal køre busserne for Region Sjælland.


Fakta om patientbusserne

  • Aftalen med DitoBus løb frem til 31. maj 2016 og er nu forlænget med to år, så den er gældende til 31. maj 2018.
  • Hvert år kører de fire busser omkring 900 ture. Hver!
  • Tre af busserne kører til Rigshospitalet, med opsamling forskellige steder på Sjælland, Lolland og Falster.
  • En af busserne kører fra Slagelse til Odense Universitetshospital.
  • Busserne indeholder klimaanlæg og aircondition, TV-skærme​ og trådløst netværk.
  • Sæderne i bussen kan tages ud for at gøre plads til kørestolsbrugere.
  • Læs mere om patientbussen på www.regionsjaelland.dk/patientbus​

 


Kontaktoplysninger for pressen:

Benny Jørgensen, direktør for Præhospitalt Center, Region Sjælland, 40 24 56 83​

Oprettet
20.04.15
Opdateret
20.04.15