Søg
 

Påbud til afdeling er ophævet

Pressemeddelelse: Mandag d. 26. august 2019

Styrelsen for Patientsikkerhed har ophævet et påbud til Ortopædkirurgisk Afdeling på Nykøbing F. Sygehus med øjeblikkelig virkning.

Påbuddet blev givet i februar 2019 på baggrund af et tidligere rutinemæssigt tilsynsbesøg på Nykøbing F. Sygehus med fokus på patienter med diabetes.

Påbuddet havde baggrund i en gennemgang af tre journaler på Ortopædkirurgisk Afdeling, hvor der efter styrelsens vurdering ikke var tilstrækkeligt fokus på behandling af patientens samlede sygdomsbillede under indlæggelsen.
 
Afdelingen blev pålagt at styrke sin praksis på en række områder, herunder sit fokus på patienternes samlede sygdomsbillede som eksempelvis diabetes. Ud over den direkte årsag til indlæggelsen, for eksempel en brækket hofte.
 
Styrelsen har nu konstateret, at Ortopædkirurgisk Afdeling har efterlevet påbuddet, der derfor ophæves.
 
- Vi er glade for, at Styrelsen for Patientsikkerhed nu er tilfreds. Vi har et ekstra øje på de multisyge patienter, som kræver en særlig opmærksomhed, også på en Ortopædkirurgisk Afdeling, siger vicedirektør Thomas Houe fra Sygehusledelsen.
 
Styrelsen for Patientsikkerhed besøgte ved tilsynsbesøget i 2018 også andre afdelinger på Nykøbing F. Sygehus. Her var der ingen eller kun mindre bemærkninger.

Kontaktoplysninger for pressen

Vicedirektør Thomas Houe, Nykøbing F. Sygehus, 93 57 13 71
Pressevagten, Region Sjælland, 57 87 50 52
 
Oprettet
26.08.19
Opdateret
26.08.19
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52