Søg
 

Operationer for brystkræft styrkes og samles

Pressemeddelelse: Mandag d. 07. januar 2019

Regionsrådet i Region Sjælland har i dag besluttet, at operationerne for brystkræft skal styrkes og samles på Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

​Høj kvalitet i kræftbehandlingen og øget patientsikkerhed. Det er gevinsten ved, at brystkræftoperationer nu samles på Sjællands Universitetshospital, Roskilde.
Den fysiske fusion på kræftområdet i Region Sjælland skulle ifølge regionens sygehusplan (Sygehusplan 2010) først ske, når byggeriet af det nye Sjællands Universitetshospital i Køge står klart i forventeligt 2024. Men den plan er ikke længere holdbar på grund af udfordringer med at rekruttere brystkirurger, siger Annemarie Knigge, formand for Udvalget for Sygehusenes behandlingstilbud:
 
- Indtil byggeriet af universitetshospitalet i Køge står klart, flytter vi operationerne til Sjællands Universitetshospital, Roskilde for at sikre en høj patientkvalitet og patientsikkerhed. Mangel på speciallæger betød i 3. kvartal 2018 et dyk i antallet af kvinder, der blev opereret inden for de anbefalede tidsfrister i kræftpakken for brystkræft. Det var helt uacceptabelt. Med en styrket og samlet Bryst- og Plastikkirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital, Roskilde, står vi stærkere, når vi skal rekruttere nye brystkirurger.
Målet er, at operationerne for brystkræft bliver samlet i Bryst- og Plastikkirurgisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital i Roskilde i løbet af 2019.
 

Fremgang på kræftområdet

Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland, glæder sig over, at der nu er vedtaget en fremtidssikret plan på brystkræftområdet:
- Særligt når det gælder brystkræft, har vi været udfordret, men det er også vigtigt at sige, at der er rettet op. Generelt har vi i Region Sjælland haft fremgang på 10 ud af 13 kræftpakker. Og vi er igen på niveau eller højere end de andre regioner. Men vi vil mere end det. Derfor har vi også givet håndslag med alle vores sygehuse om, at der i 2019 sker flere positive ændringer. Vi ved fra flere af vores kræftområder, at vi kan effektivisere endnu mere. Og tilrettelægge behandlingen endnu mere klogt, siger Heino Knudsen.
 
Regionsrådets beslutning i dag betyder også, at man nedlægger et mindre blodprøvelaboratorium i Hundige Storcenter (Waves), som betjenes af Klinisk Biokemisk Afdeling i Køge. Personalet flyttes til afdelingen i Køge, hvor ressourcerne kan udnyttes mere optimalt, og alle prøver så kan håndteres. Langt de fleste patienter kan også få taget blodprøver ved deres egen læge.
 

Kontaktoplysninger for pressen

Udvalgsformand Annemarie Knigge, 21 56 24 79
Regionsrådsformand Heino Knudsen, 51 14 54 96
 
 
Oprettet
07.01.19
Opdateret
07.01.19
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52