Søg
 

Region Sjælland får pænt løft med økonomiaftale

Pressemeddelelse: Onsdag d. 04. september 2019

Glæde i Region Sjælland over ny økonomiaftale. Regionens budget næste år vil dog fortsat kræve stram budgetstyring og prioritering.

​En rigtig god aftale. Sådan opsummerer regionsrådsformand Heino Knudsen den netop indgåede økonomiaftale med regeringen, som samlet sender ekstra 1,5 milliarder kroner til regionernes drift.
- Jeg er rigtig glad for, at vi med denne aftale får det største økonomiske løft til sundhedsvæsenet siden finanskrisen. Aftalen tilfører sundhedsvæsenet flere penge og sætter en rigtig retning. Dette økonomiske løft giver os i Region Sjælland mulighed for at bygge videre på vores massive økonomiske genopretning og den strategiske plan, som Regionsrådet har lagt, siger Heino Knudsen.
 
Regionsrådet vedtog sidste år en økonomisk spareplan for resten af valgperioden. Samtidig blev der lavet en kraftig økonomisk opbremsning for at få styr på økonomien. Den opbremsning er slået positivt igennem.
- Vi har nu i Region Sjælland en økonomi i balance. Det har været hårdt men nødvendigt med besparelser og økonomisk genopretning. Men med en solid økonomiaftale kan vi nu også forsikre borgere, patienter og medarbejdere om, at vi ikke umiddelbart kigger ind i nye, større, samlede sparerunder på vores sygehuse. Jeg fornemmer en velvilje fra en ny regering i forhold til sundhedsvæsenet, som selvfølgelig også skal følges op i kommende års økonomiaftaler. Men vi er kommet godt fra start med denne aftale, siger Heino Knudsen.
Selvom der er landet en god økonomiaftale, understreger regionsrådsformanden også, at næste års budget i Region Sjælland fortsat vil kræve stram budgetstyring og prioritering.
- Der venter i de kommende måneder en udfordrende budgetlægning, hvor der skal prioriteres skarpt. Men verden ser mere lys ud med denne økonomiaftale, og det vigtige er, at vi nu har lys for enden af tunnelen.
 
Med økonomiaftalen får regionerne også styrket handlemulighederne omkring regional udvikling, herunder på miljøområdet og klimaområdet.
- Det er meget glædeligt, at det nu også ligger fast, at regionerne skal spille en nøglerolle på områder som regional udvikling, miljø, klima og uddannelse, siger Heino Knudsen.
 
Region Sjælland skal i de kommende dage regne på, hvad økonomiaftalen præcist kommer til at betyde for regionen.
  
Vedhæftede filer
Heino Knudsen - regionsrådsformand i Region Sjælland.jpg
  
Kontaktoplysninger for pressen
Heino Knudsen, Regionsrådsformand i Region Sjælland, 51 14 54 96
Oprettet
04.09.19
Opdateret
04.09.19
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52