Søg
 

Nyt rally modtager kulturstøtte fra Region Sjælland

Pressemeddelelse: Onsdag d. 15. juli 2015

Spektakulært rally for historiske biler har fået 300.000 kroner af regionens kulturpulje.

Det er første gang, at Historic Viking Rally afholdes, og det skal involvere lokale erhvervsforeninger og seværdigheder i og omkring Skælskør, Korsør, Slagelse og Kalundborg, hvor løbet afholdes over fire dage

Porsche, Austin Healey og Mini er nogle af de bilmærker, arrangørerne af Historic Viking Rally håber på at vise frem for tilskuerne næste år, når rallyet køres for første gang. Projektet har modtaget 300.000 kroner fra Region Sjællands kulturpulje, der i år har temaet samspil mellem kulturliv og erhvervsliv.

- Vi ville ikke kunne starte op uden de penge, så det betyder rigtig meget. Det er svært at sælge noget, folk ikke ved, hvad er. Når det er etableret, ved de, hvad de går ind til. Støtten giver os muligheden for at starte op, men fremadrettet skal de skaffes på anden vis, siger Ole Markussen, medarrangør af Historic Viking Rally

Bilerne skal have en vis historie, og Ole Markussen håber på og regner med, at arrangementet vil tiltrække bilentusiaster fra hele Europa. I hver af de fire værtsbyer samarbejder rallyet med de lokale erhvervsforeninger, ligesom de også arbejder sammen med Visit Vestsjælland og Harboe bryggeri. Et samarbejde der glæder Nicolai Nicolaisen, formand for Udvalget for Vækst- og Udviklingsstrategi i Region Sjælland.

- Historic Viking Rally vil være nyskabende på en helt anden måde og komme rundt på det meste af Sjælland. Lokale folk vil være med til at give tilskuerne og byerne en stor oplevelse og derved styrke det regionale kulturtilbud.

Rallyet er et af 15 projekter, som har modtaget støtte fra kulturpuljen i Region Sjælland. Puljen er samlet på 3,5 millioner kroner, og med støtten på 300.000 kroner til Historic Viking Rally, ser arrangørerne frem til premieren næste år i Kristi Himmelfartsferien.


Kontaktpersoner for pressen

Formand for Udvalget for vækst- og udviklingsstrategi, Nicolai Nicolaisen, 59 47 00 05 

Historic Viking Rally v. Ole Markussen, 23 31 86 30

 
 
Oprettet
14.07.15
Opdateret
15.07.15
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52