Søg
 

Nyt livreddende tiltag rammer Gørlev

Pressemeddelelse: Fredag d. 31. maj 2013

Mandag den 3. juni 2013 får Kalundborg Brand og Redningsstation i Gørlev overrakt en nødbehandlerbil, som skal rykke ud, når ambulancen er adskillige minutter væk fra en ulykke eller akut sygdom.


​Region Sjælland har i samarbejde med Kalundborg Kommune indgået en aftale om en nødbehandlerbil i Gørlev.

- Nødbehandlerbilen bemandes af brandmænd og bliver sendt ud til patienter, hvor de kan gøre en forskel fordi de hurtigt kan igangsætte livreddende førstehjælp, indtil ambulancen når frem, siger præhospital direktør Benny Jørgensen.

Personalet er - af Region Sjælland - uddannet til at iværksætte avanceret førstehjælp og kan håndtere den tidlige akutte indsats med blandt andet hjertestarter. Nødbehandlerenheden sendes ud af Region Sjællands AMK-Vagtcentral til de opgaver, hvor det skønnes, at nødbehandleren kan gøre en forskel inden ambulancens ankomst. Nødbehandleren er i direkte radiokontakt med AMK-Vagtcentralen, og der kan således hurtigt skabes det nødvendige overblik.

Nødbehandlerbilen i Gørlev bliver indsat som et supplement til det store netværk af akutberedskaber, som Region Sjælland råder over.

 

FAKTA

  • Der er nødbehandler-ordninger i Stubbekøbing/Nørre Alslev, Jyllinge, Kirke Hyllinge, Sorø og St. Heddinge – og nu også i Gørlev.
  • Nødbehandlerne blev i løbet af det første år kaldt ud cirka 1350 gange i hele Region Sjælland.
  • En evaluering sidste år viste, at både borgere og professionelle sundhedsfolk vurderer, at nødbehandlerne gør en stor forskel.

 

Invitation til pressen:
Overrækkelsen finder sted mandag den 3. juni 2013, kl. 15.30 i Gørlev, på Agertoften 4, Kalundborg Brand- og Redningsstation i Gørlev. Pressen er velkommen.

 

Kontaktoplysninger for pressen:

Benny Jørgensen, præhospital direktør, 40 24 56 83

 

 
 
Oprettet
10.06.13
Opdateret
10.06.13
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52