Søg
 

Nyt datacenter i Ringsted til 46 millioner kroner

Pressemeddelelse: Onsdag d. 25. marts 2015

Region Sjælland har indviet et nyt datacenter til 46 millioner kroner på Ringsted Sygehus. Det sikrer, at sygehusene har dataplads nok til patientjournaler, scanninger og røntgenbilleder, også i fremtiden.

Regionsrådsformand Jens Stenbæk indvier her datacentret i Ringsted sammen med it-direktør Per Buchwaldt.

Centret skal rumme alle regionens egne data og hele Sundhedsplatformen, som er fremtidens fælles elektroniske patientjournal i Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Der er tale om en markant udvidelse af Region Sjællands datacenter, som er nødvendig for at opfylde det hastigt voksende behov for dataplads.

- Moderne sygehusdrift indebærer rigtig mange billeder og scanninger og røntgenoptagelser, og de kræver rigtig meget plads, forklarer it-direktør Per Buchwaldt, Region Sjælland.

Patientdata fra hele Østdanmark

Datacentret skal også kunne klare hele den samlede drift af Sundhedsplatformen, der er fremtidens fælles elektroniske patientjournal i Region Sjælland og Region Hovedstaden.

- Halvdelen af den danske befolknings patientoplysninger kommer til at ligger her på meget store servere, fortæller Per Buchwaldt.

Kapacitet er vokset fra før 600 servere og 250 terabytes data til nu 1600 servere og 1600 terabytes.

Et datacenter i Region Hovedstaden skal tilsvarende kunne klare den fulde drift at Sundhedsplatformen.

Sikkerhed i top

Datacentret i Ringsted er et højsikkert datacenter.

- Borgerne skal føle sig trygge og have tillid til, at deres personlige oplysninger bliver opbevaret på den mest sikre måde. Og medarbejderne skal have tillid til, at det er et stærkt it-system, der kan leve op til kravene, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk.

Sikkerheden betyder blandt andet, at datacentret er beskyttet mod strømsvigt og nedbrud i kølingssystemet med nødgeneratorer, og der er streng adgangskontrol til serverrummene.

En stor arbejdsplads

Datacentret er også en stor arbejdsplads for cirka 100 teknikere, supportere og konsulenter samt 120 projektmedarbejdere, der er i gang med at udvikle Sundhedsplatformen i samarbejde med Region Hovedstaden.


 

Kontaktoplysninger for pressen:

Regionsrådsformand Jens Stenbæk, 20 37 11 98
It-direktør i Region Sjælland, Per Buchwaldt, 22 20 26 08

 

Billeder:

Datacenter.jpg

 
Oprettet
26.03.15
Opdateret
28.10.16
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52