Regionsrådsformand Heino Knudsen afslørede ved indvielsen navnet på det nye hus for forskning, uddannelse og innovation: Athena-Huset, opkaldt efter gudinden for visdom og strategi.
- Ny teknologi, forskning og innovation udgør enorme muligheder for vores sundhedsvæsen, fastslog regionsrådsformand Heino Knudsen, Region Sjælland.
- Det er med til at skabe en stor omstilling i vores måde at give vores borgere den bedste behandling. For både vores borgere og sundhedspersonale forventer, at teknologi og innovation er det "nye normale". Det nye sort, sagde Heino Knudsen.
Sygehusdirektør Ricco Dyhr erklærede i sin tale:
- Vi indvier det sted, der i fremtiden skal gøre Nykøbing F. Sygehus til spydspidsen blandt landets mindre akutsygehuse, hvor det gode patientforløb er i højsæde, og hvor innovative løsninger er med til at gøre patienternes oplevelse sammenhængende og tryg.
En platform for sundhedsinnovation uden bureaukrati
Ambitionen er at skabe en platform for sundhedsinnovation. Det skal blandt andet ske i samarbejde mellem sygehusets medarbejdere og nye start-ups, som kan afprøve og teste løsninger på Nykøbing F. Sygehus.
- Vi har brug for at tænke innovation på en helt anderledes og ubureaukratisk måde, som giver værdi for både virksomheder, patienter og medarbejdere, siger sygehusdirektør Ricco Dyhr.
Netop det ubureaukratiske tiltaler Mikkel Wad Thorsen fra Teton.ai, der arbejder med udvikling med kontaktløs monitorering af patienters vitalparametre via kamera og deeplearning teknologi - og er en mulig kommende samarbejdspartner.
- Vi håber, at Nykøbing F. Sygehus bliver et sted, hvor vi kan få hurtig feedback fra sygehuspersonalet, og at vi kan hjælpe med at dele vores indsigt i den nyeste teknologi på området, siger direktør Mikkel Wad Thorsen fra Teton.ai.
Radiobotics, der udvikler kunstig intelligens til at vurdere røntgenbilleder - i første omgang af bl.a. af slidgigt i knæ - er også klar til samarbejde.
- Vi vil gerne teste, hvor meget værdi vores produkt skaber i hverdagen for røntgenlægerne på sygehuset, siger Ronnie Dalsgaard fra Radiobotics.
Iværksætter Hubbet InQvation bidrager med inspiration og kontakter til start-ups.
Roden plantet i borgernes behov
Forskning og innovation på Nykøbing F. Sygehus skal i høj grad have "roden plantet i borgernes behov" på Lolland-Falster. Det sker allerede med den store befolkningsundersøgelse, Lolland-Falster Undersøgelsen, og forskning i ulighed i sundhed med forskningsleder Elsebeth Lynge i front.
- For 50 år siden var dødeligheden den samme på Lolland-Falster, som i resten af Danmark. I dag er forskellen alt for stor. Den nyeste forskning viser, at dødeligheden er cirka 25 procent højere blandt unge mænd i Lolland Kommune i forhold til unge mænd i Gentofte Kommune, fortalte regionsrådsformand Heino Knudsen, der ser Nykøbing F. Sygehus som et fyrtårn for bekæmpelse af ulighed i sundhed.
Drømmen om huset til forskning, uddannelse og innovation er opfyldt med støtte fra Novo Nordisk Fonden, Steno Diabetes Center Sjælland - der også er med til at forske og innovere - og Regionsrådet, der har prioriteret at investere i simulationstræning af sygehuspersonalet. Med i samarbejdet er også FIERS - Fonden for Innovation og Erhvervssamarbejde i Region Sjælland.
Billedtekster (link til foto nedenfor):
• - Huset skal emme af aktivitet, tænkning og træning, erklærede regionsrådsformand Heino Knudsen ved indvielsen af Athena-Huset for viden og innovation på Nykøbing F. Sygehus.
• Sygehusdirektør Ricco Dyhr og forskningsleder Elsebeth Lynge vil gøre Nykøbing F. Sygehus til en endnu mere attraktiv arbejdsplads.
• Ronnie Dalsgaard fra Radiobotics vil gerne teste brug af kunstig intelligens til at afsløre slidgigt i knæ på røntgenbilleder i samarbejde med Nykøbing F. Sygehus.
• Vicedirektør Thomas Houe, Nykøbing F. Sygehus, og Heino Knudsen hører Mikkel Wad fra Teton.ai fortælle om kontaktløs overvågning af patienter.
• Mikkel Wad fra Teton.ai
Foto:
Kontaktoplysninger for pressen
Regionsrådsformand Heino Knudsen, 51 14 54 96
Sygehusdirektør Ricco Dyhr, 20 78 02 38
Pressevagten, Region Sjælland, 57 87 50 52