Søg
 

Nykøbing F. Sygehus skal renoveres

Pressemeddelelse: Mandag d. 04. november 2013

Moderniseringen af Nykøbing F. Sygehus er nu så langt, at der er valgt totalrådgiver. White Arkitekter har vundet konkurrencen om at ombygge sygehuset fra 1950'erne til et moderne akutsygehus.

Med deres store erfaring inden for sygehusprojekter ved de, at der skal være stort fokus på patienterne, personalet og de pårørendes velvære.

- Jeg glæder mig over, at moderniseringen af Nykøbing F. Sygehus nu kan gå i gang, efter den plan, der er lagt. Med White Arkitekter får vi en kompetent rådgiver, der har stor erfaring med sygehusbyggeri, siger sygehusdirektør Arne Cyron.

 Nykøbing F. Sygehus skal ifølge Region Sjællands sygehusplan være et af fire akutsygehuse i regionen. Det har resulteret i en plan om at modernisere sygehuset for 228 millioner kroner, primært i form af nybyggeri. Sygehusbyggeriet blev ikke tilgodeset ved uddelingen af statens kvalitetsfondsmidler, men Regionsrådet har besluttet at sætte gang i moderniseringen for regionens egne penge. Der skal blandt andet opføres en ny sengebygning og skabes bedre forhold for patienter og personale i det eksisterende sygehus.

White skal sammen med White AB og landskabsarkitekt Arkplan ApS, ingeniørfirmaerne Lyngkilde A/S og WSP UK samt konsulent Jeanet Lemche fungere som totalrådgiver. Og skabe det optimale design ud fra de økonomiske rammer.

- Når vi skal finde frem til, hvad denne byggeproces skal munde ud i, er det meget vigtigt at have fokus på funktionalitet og form med udgangspunkt i stedet og de eksisterende rammer. Det er helt essentielt, siger Anders Danø fra White Arkitekter.

- Derfor er det vigtigt at inddrage brugergruppen i opstartsfasen, så vi kan tage hensyn til medarbejdernes arbejdsgang og patienternes velvære i byggeprocessen og i sygehusets endelige udformning. Vores erfaring med byggeprocesser inden for sundhedssektoren er vigtig i forbindelse med at have fokus på de interne processer, der bliver påvirket af til- og ombygningerne, siger Anders Danø.

Designprocessen af det nye sygehus starter i år. Selve byggeriet forventes i gang i 2015 og afsluttet i 2016.

 


 

Kontaktoplysninger for pressen:

Sygehusdirektør Arne Cyron, Nykøbing F. Sygehus, 29 21 88 77

Anders Danø, Partner hos arkitektfirmaet White, tlf. 33 32 44 91

 
Oprettet
04.11.13
Opdateret
04.11.13
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52