Søg
 

Nykøbing F. Sygehus bygger bæredygtigt

Pressemeddelelse: Fredag d. 15. maj 2015

​Nykøbing F. Sygehus har som det første sygehusbyggeri i Danmark opnået en præ-certificering, der sikrer, at nybyggeriet er bæredygtigt og har høj kvalitet inden for blandt andet miljø og økonomi.

Som det første sygehus i Danmark har Nykøbing F. Sygehus, som en del af et pilotprojekt for hospitalsbyggeri i hele landet, fået en såkaldt DGNB præ-certificering, der er et internationalt diplom på bæredygtigt byggeri.

- Præ-certificeringen viser, at Nykøbing F. Sygehus laver et fremtidsvenligt byggeri, der fremadrettet tager højde for blandt andet driftsomkostninger og miljøet. Vi lægger ikke kun vægt på en enkelt ting i vurderingen, men på helheden i byggeriet. En certificering gør det synligt for omverdenen, at byggeriet er bæredygtigt og lever op til nogle ambitiøse kriterier, og det har Nykøbing F. Sygehus gjort indtil videre, siger Lene Fjelrad Christfort, der er DGNB auditor på byggeriet og projektleder hos White arkitekter a/s.

DGNB har udviklet et standardiseringssystem, hvis formål er at fastsætte en række kriterier for bæredygtigt byggeri. I Danmark er DK Green Building Council ansvarlige for certificeringsordningen. Systemet fokuserer på bygningen som helhed, hvor byggerierne skal levere en høj miljømæssig, økonomisk, proces, social og teknisk kvalitet, før de kan bryste sig af en certificering.

På Nykøbing F. Sygehus er udsigt til park og sund fra sengen og genoptræning i haven mellem de tre nye fløje på også kvaliteter, der spiller ind, når byggeriet skal bedømmes på bæredygtighed. Kvaliteter som patienterne nyder godt af, når den nye sengebygning står færdig.

- Vi er utrolig glade for, at vi er blevet præ-certificeret. Det viser, at vores byggeri er bæredygtigt, men også at vi tænker på vores patienter og personalets miljø. Vi har arbejdet meget målrettet på at opfylde kravene, og præ-certificeringen giver os et håndgribeligt bevis på, at bygningen lever op til nogle høje krav og er fremtidssikret, siger stabschef Michael Værnhøj Jørgensen, Nykøbing F. Sygehus.

Den nye sengebygning bygges i samme stil som den nuværende med røde tegl, hvide vinduespartier og med tre fløje, der minimerer gåafstanden mellem afdelingerne for personalet. Første spadestik tages 25. august, og bygningen står færdig i 2017, hvor sygehuset efter planen modtager den endelige certificering.

 


Kontaktoplysninger for pressen:

Stabschef Michael Værnhøj Jørgensen, Nykøbing F. Sygehus, 20 90 37 53

 

 
Oprettet
15.05.15
Opdateret
15.05.15
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52