Søg
 

Ny viden om langtidsfriske i Region Sjælland skal styrke nærværet

Pressemeddelelse: Mandag d. 03. marts 2014

Region Sjælland har som den første region i Danmark fået svar på, hvad der gør medarbejderne langtidsfriske.

Kim Leck Fischer, HR-Udviklingschef: 

- Undersøgelsen af regionens langtidsfriske viser os blandt andet, at de medarbejdere, der har lavt sygefravær trives, fordi de oplever, at deres arbejde er meningsfuldt; at de har gode kolleger og indflydelse på, hvordan deres arbejde skal udføres, og at de kan levere god kvalitet.

Jens Andersen, administrerende direktør:

- Vi kan nu fokusere på de faktorer, der virkelig betyder noget for nærværet, siger han og tilføjer; undersøgelsen handler ikke om at rose de raske og udstille dem, der er syge, men om at få mere viden om, hvad der gør en forskel, så man kan skabe et godt arbejdsmiljø for alle.

- Det er vigtigt, at vi gør en stor indsats, så regionens medarbejdere fortsat kan trives og levere den høje service og faglighed, som de er kendt for. Vi har brug for at styrke nærværet og dermed sænke fraværet. Det er vi bedre rustet til nu. Næste skridt er at omsætte den nye viden til konkrete initiativer. 

Jenny Heinrichs, næstformand i MED-Hovedudvalget:

- Det er vigtigt, at vi fremadrettet sørger for, at vi som MED-organisation, bærer undersøgelsens resultater videre og får det kædet sammen med de resultater vi får i vores Arbejdspladsvurdering, Trivselsmåling og Ledelsesevaluering. Vi skal understøtte gode dialoger helt ude på de enkelte arbejdspladser. Det er vigtigt, at vi som MED-organisation er med til at bakke op om dette, så resultaterne gør en forskel lokalt

Lidt om undersøgelsen:

Definitionen på en langtidsfrisk medarbejder i Region Sjælland er en medarbejder, der har haft højst fem sygefraværsdage om året to år i træk.

Link: www.regionsjaelland.dk/Langtidsfrisk

Kort om rapporten: ”Langtidsfrisk i Region Sjælland – et grundlag for læring. Undersøgelse og analyse af nærværsfaktorer blandt langtidsfriske medarbejdere i Region Sjælland”

Undersøgelsen er gennemført af konsulenthuset Cabi i perioden oktober 2013 til februar 2014.

Undersøgelsen er foretaget blandt de medarbejdere (med og uden ledelsesansvar), der i perioden 1. juli 2011 til 30. juni 2013 var langtidsfriske og ansat i hele perioden og på undersøgelsestidspunktet. Pr. 30. juni 2013 var der i alt 11.548 månedslønnede medarbejdere, der har været ansat i hele den to-årige periode. 4169 eller 36 procent af disse er langtidsfriske i forhold til Region Sjællands definition. 77 procent af disse bidrog til undersøgelsen.

Oprettet
28.02.14
Opdateret
03.03.14
 

 ​Kontaktinformationer

 
 
HR-Udviklingschef
Region Sjælland, Koncern HR
Kim Leck Fischer
Tlf. nr.: 50 52 52 80
 
Administrerende direktør
Region Sjælland 
Jens Andersen
Tlf. nr.: 27 11 11 22   
ja@regionsjaelland.dk
 
Næstformand MED-Hovedudvalget
Region Sjælland
Jenny Heinrichs
Tlf. nr.: 40 61 94 99
jih@regionsjaelland.dk 
 
 

 Kampagner ‭[2]‬

 

Presserum

Se pressemeddelelser og kontaktoplysninger for pressen.

Se pressemeddelelser og kontaktoplysninger for pressen.