Søg
 

Ny sygehusdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 04. juni 2019

Niels Reichstein Larsen tiltræder 1. august 2019 som sygehusdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse. Han kommer fra en stilling som direktør for Bornholms Hospital i Region Hovedstaden.

​De cirka 3000 ansatte på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse får nu sat navn på, hvem der fremover skal sætte den fælles retning for sygehusene og for patienternes behandling. Det bliver den 57-årige Niels Reichstein Larsen, der i øjeblikket er direktør på Bornholms Hospital.
 
 
- Jeg er glad for, at vi kan tiltrække en kapacitet som Niels. Han får et stærkt fundament med mange dygtige og dedikerede ansatte. Borgerne, medarbejderne og Region Sjælland får en direktør, der har erfaring med at lede et hospital og er vant til at arbejde et sted, hvor det kræver en vedholdende indsats, for eksempel når det kommer til fastholdelse og rekruttering af personale. Han er vant til at tænke nyt, arbejde på tværs af sygehuse og sektorer og få det optimale ud af det, han har, siger Per Bennetsen, administrerende direktør i Region Sjælland.
 
 
 
Niels Reichstein Larsen er uddannet sygeplejerske, men har sidenhen læst videre og blandt andet taget en bachelor i statskundskab og en master i offentlig forvaltning. Udover at arbejde som sygeplejerske har han arbejdet med sundheds-it i amterne og sidenhen Region Hovedstaden. Han blev en del af sygehusledelsen på Bornholms Hospital i 2014 som vicedirektør, og siden 2015 har han været sygehusdirektør på hospitalet.

Samarbejde, sammenhængende patientforløb og værdi for patienten

 
Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse står i øjeblikket i en situation med udfordringer blandt andet med sagen om de mangelfulde brystundersøgelser på Ringsted Sygehus. Samtidig er det også sygehuse i udvikling med Slagelse som akutsygehus og Næstved som specialsygehus.
 
 
 
- Jeg ser frem til at tage fat på udfordringerne og fortsætte udviklingen af sygehusene sammen med de dedikerede medarbejdere. Jeg vil arbejde for at inddrage patienterne mest muligt og skabe sammenhæng i deres sygdomsforløb. Det er hjerteblod for mig, at der er høj faglig kvalitet, og at medarbejderne trives. Vi skal samarbejde på tværs af egne afdelinger, på tværs af sygehuse og på tværs af sektorer, så vi skaber de bedste forhold for patienter og medarbejdere og styrker afdelingerne og sygehusene i hele regionen, siger Niels Reichstein Larsen.
 
 
 
Privat bor Niels Reichstein Larsen på Christianshavn sammen med sin hustru Hanne. De har tre børn, som han ser frem til at se endnu mere til med skiftet fra Bornholm til Vestsjælland. I fritiden lever han et aktivt liv, hvor han løber meget og langt både traditionelt og på in-liners, mens det om vinteren er telemarkskiene, der bliver løbet på.
 
 
 
En af de første opgaver for den nye sygehusdirektør bliver sammen med vicedirektør Charlotte Bøll og direktionen i Region Sjælland at ansætte en vicedirektør med lægefaglig baggrund til Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.
 
 
 

CV Niels Reichstein Larsen

 
  • 1990-1995: Sygeplejerske på intensivafdelinger i Danmark og Norge, hjemmesygeplejerske, plejehjemssygeplejerske og ufaglært sygeplejehjælper i primærsektoren.
  • 1995-2006: Forskellige stillinger inden for sundheds-IT i amter og på sygehuse
  • 2006-2014: Lederstillinger inden for sundheds-IT i Region Hovedstaden herunder Sundhedsplatformen
  • 2014-2015: Vicedirektør på Bornholms Hospital
  • 2015-2019: Direktør på Bornholms Hospital
 

​Vedhæftede filer


 

​Kontaktoplysninger for pressen

Per Bennetsen, administrerende direktør i Region Sjælland, 30 66 03 77
 
Niels Reichstein Larsen, sygehusdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse, 30 70 62 77

 
 
Oprettet
04.06.19
Opdateret
10.01.20
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52