Søg
 

Ny sygehusdirektør for Sjællands Universitetshospital

Pressemeddelelse: Torsdag d. 31. januar 2019

Niels Würgler Hansen tiltræder 1. marts 2019 som sygehusdirektør for Sjællands Universitetshospital.

​Niels Würgler Hansen kommer fra stillinger som centerdirektør for Hjertecentret på Rigshospitalet og tidligere i Finansministeriet, Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen.

- Vi får en yderst kompetent sygehusdirektør, som nu skal stå i spidsen for udviklingen af Danmarks yngste universitetshospital og samtidig sikre en solid styring af den daglige drift med overholdelse af økonomien og patienternes rettigheder, siger adm. direktør Per Bennetsen, Region Sjælland.
 
Niels Würgler Hansen er 46 år og cand.scient. pol. Han kombinerer praktisk erfaring med sygehusdrift på Rigshospitalets højtspecialiserede hjertecenter og tidligere med strategi, sundhedsøkonomi og udvikling af de store linjer i sygehusvæsnet fra de bonede gulve på Slotsholmen. I Finansministeriet - hvor han bl.a. har deltaget i forhandlinger om finansloven på sundhedsområdet og økonomiaftaler med regionerne - i Sundhedsministeriet og før da ti år i Sundhedsstyrelsen. Et netværk, der også er vigtigt i den videre udvikling af Sjællands Universitetshospital.
 
- Jeg oplever en særlig pionerånd i Region Sjælland, og det vil jeg gerne være en del af. Jeg ser frem til at være med til at forme det store universitetshospital, som nu skal bygges i Køge, siger Niels Würgler Hansen.
- Jeg glæder mig allermest til at møde medarbejderne og patienterne på Sjællands Universitetshospital og sætte mig ind i deres dagligdag. Det er utroligt spændende at opbygge et nyt universitetshospital med forskning og specialisering i samarbejde med ledere og medarbejdere til gavn for patienterne.
 
Jeg glæder mig også til at styrke samarbejdet med de øvrige sygehuse i regionen - på Rigshospitalet har jeg engageret mig meget i samarbejdet på tværs. Det samme gælder udviklingen af det nære sundhedsvæsen sammen med kommuner og praktiserende læger, siger Niels Würgler Hansen.
 
Niels Würgler Hansen er gift med Marlene Würgler, der er enhedschef i Kompetencecenter for patientoplevelser (KOPA) i Region Hovedstaden. Parret har to børn og bor i Vanløse. I fritiden banker hjertet for jagt og fiskeri, mens løbeturene mest er for at holde sig i form.
 

CV Niels Würgler Hansen

  • 1998 Cand. scient. pol. ved Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet
  • 2015-2019 Centerdirektør, Hjertecentret på Rigshospitalet med ca. 1100 medarbejdere og et budget på ca. 800 mio. kroner
  • 2012-2015 Kontorchef, Center for Kommuneøkonomi og Regioner, Finansministeriet - bl.a. med ansvar for regionernes økonomi og styring og finanslovsforhandlinger på sundhedsområdet
  • 2009-2012 Centerchef/kontorchef, Sygehuspolitisk Center, Sundhedsministeriet - bl.a. specialeplanlægning og sygehusplaner, akutområdet, sundheds-it, kræft-og hjertesygdomme, medicinske sygdomme og tværsektorielt samarbejde
  • Over 10 år i Sundhedsstyrelsen
  • Gennem årene konstant engageret i udvikling af sundhedsvæsnet
 

FAKTA

Sjællands Universitetshospital (SUH) er placeret i Roskilde og Køge og omfatter også specialafdelinger på regionens øvrige sygehuse. Frem mod 2024 bygges nyt universitetshospital i Køge, hvor den specialiserede behandling i Region Sjælland skal samles. SUH har over 4000 medarbejdere og et samlet budget på 2,8 mia. kroner.
Oprettet
31.01.19
Opdateret
31.01.19
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52