Søg
 

Ny stor pris til Psykiatrisygehuset i Slagelse

Pressemeddelelse: Fredag d. 17. marts 2017

I et stærkt felt af store internationale byggerier vandt Psykiatrisygehuset i Slagelse sent torsdag aften MIPIM-prisen for bedste sundhedsbyggeri i verden.

​Årets MIPIM-priser, der er svaret på ejendombranchens ”Oscar”, blev uddelt torsdag aften i Cannes i Frankrig. Priserne gives til byggerier i hele verden, som en international jury indstiller og vurderer. Derfor er det en meget fornem pris, som Psykiatrisygehuset i Slagelse har vundet, forklarer projektchef Henrik Bendix Olsen:

- Der er nok mange, der ikke kende til denne pris, men i ejendoms- og byggebranchen er det så absolut en af de ypperste priser at vinde. Vi er meget stolte i Region Sjælland over den anerkendelse.

Stærkt finalefelt

Det var også et meget kompetent finalefelt, som blev slået på målstregen af Psykiatrisygehuset i Slagelse. De tre andre finalister var et stort børnehospital i Liverpool, et retspsykiatrisk hospital i Trelleborg og et universitetshospital i New Orleans.

- Feltet op til var stort, så at komme i en finale var en ære i sig selv. Men at Psykiatrisygehuset vinder over så store og flotte projekter rundt om i verden vidner også om, at det er et helt særligt sygehus, der er bygget i Slagelse, siger Henrik Bendix Olsen.

Nyskabende tankegang

Juryen pegede i deres begrundelse for prisen blandt andet på den nyskabende tankegang i Psykiatrisygehuset i Slagelse, hvor arkitekturen spiller en stor rolle i helbredelsen af patienterne. Gennemsigtigheden og fleksibiliteten i bygningen blev også fremhævet af juryen. 

Det er den anden store internationale pris til Psykiatrisygehuset i Slagelse. I efteråret 2016 fik byggeriet AR-prisen, som uddeles af det anerkendte arkitektur-magasin, Architectural Review. Derudover blev det til yderligere to finalepladser til to andre internationale priser.

Danske priser er det også blevet til, blandt andet Bygherreprisen og Farveprisen i 2016. 

Fakta:

- MIPIM-Prisen blev stiftet i 1991 og uddeles hvert år i 12 forskellige kategorier.

- Psykiatrisygehuset i Slagelse vinder prisen i kategorien: Bedste sygehus byggeri.

- Priserne gives til større internationale byggerier, som enten er bygget eller skal bygges.

- Hospital Nordsjælland vandt ligeledes en MIPIM-Pris i 2015.

Billede GAPS


Kontaktoplysninger for pressen:

Henrik Bendix Olsen, Projektchef Region Sjælland, 51 64 77 45

Pressevagten i Region Sjælland, 57 87 50 52

 

Oprettet
17.03.17
Opdateret
17.03.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52