Søg
 

Ny økonomiaftale bremser ikke sygehusbyggerier

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 03. juni 2014

Region Sjælland kan i 2015 fortsætte med de planlagte byggerier af universitetssygehuset i Køge samt sygehusene i Nykøbing og Slagelse. Det ligger fast, efter at Danske Regioner har indgået aftale med regeringen om regionernes økonomi for 2015.

​- Vi fortsætter med byggeriet af universitetssygehuset i Køge som planlagt. Trods en snæver investeringsramme vil vi også gennemføre byggeriet af sygehusene i Nykøbing og Slagelse. Vi har kæmpet hårdt for dette resultat i forhandlingerne og er tilfredse med denne del af aftalen. Jeg vil nu bede administrationen i Region Sjælland om en nærmere analyse og vurdering af, hvilke muligheder aftalen giver i forhold til byggerierne i Slagelse og Nykøbing. Dette skal så efterfølgende drøftes i Regionsrådet, siger Jens Stenbæk, formand for Region Sjælland.

Der er med økonomiaftalen aftalt en vækst i aktiviteten på to procent, som skal tilvejebringes ved øget produktivitet på sygehusene. Det indebærer, at der er stort fokus på nye arbejdsgange, bedre kapacitetsudnyttelse, styrket brug af IT, nye samarbejdsformer mv.

- Det er en stram aftale, som indebærer, at vi fortsat skal levere mere for de samme midler. Men aftalen betyder ikke umiddelbart besparelser i regi af Region Sjælland. Økonomiaftalen rykker ikke ved de midler, som vi har afsat til vores drift i 2015, siger Jens Stenbæk.

Se også pressemeddelelsen fra Danske Regioner:

Stram aftale med fokus på implementering


 

Kontaktoplysninger for pressen:

Regionsrådsformand Jens Stenbæk, Region Sjælland, 20 37 11 98

 

 
 
Oprettet
03.06.14
Opdateret
03.06.14
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52