Søg
 

Ny lægefaglig vicedirektør for Sjællands Universitetshospital

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 16. juli 2019

Jesper Gyllenborg er fra 1. september 2019 ny lægefaglig vicedirektør for Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge. Den nye vicedirektør kommer fra en stilling som ledende overlæge for Neurologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital.


- Det er en glæde at byde Jesper Gyllenborg velkommen i Sygehusledelsen, siger sygedirektør Niels Würgler Hansen, Sjællands Universitetshospital (SUH).

- Med Jesper Gyllenborg får Sjællands Universitetshospital en erfaren lægelig leder med betydeligt indsigt i ledelse tæt på klinikken. Han formår at tænke nyt og udfordre vores arbejdsgange og ikke mindst sætte patienten i centrum. Det har han demonstreret som ledende overlæge på SUHs neurologiske afdeling, og det er jeg sikker på, at han vil videreføre i stillingen som vores nye vicedirektør med lægefagligt ansvar, siger Niels Würgler Hansen.

49-årige Jesper Gyllenborg har som ledende overlæge gennem de sidste 10 år styrket og udviklet det neurologiske speciale i Region Sjælland. Patienten har altid være hans omdrejningspunkt.
- Min force er, at jeg kan tage kliniknære erfaringer fra dagligdagen med patienter og medarbejdere ind i Sygehusledelsen, og jeg vil gerne udfordre mange af de rutiner, vi har opbygget i sundhedsvæsnet, siger Jesper Gyllenborg.
Han arbejder hele tiden for nye måder at involvere og møde patienterne, f.eks. at lade kroniske patienter være med til at bestemme, hvordan og hvor ofte de ønsker kontakt til sygehuset.

- Hvad er egentligt det bedste for patienten? Jeg mener, at vi skal lytte mere til patienterne. Mange af vores kroniske patienter ønsker selv at tage mere ansvar for deres sygdom og at tage kontakt til os, når de har behov for det. Fremfor at møde op til rutinekontrol med bestemte mellemrum. Så kan vi koncentrere os mere om de patienter, der har størst behov, siger Jesper Gyllenborg.
Den nye vicedirektør har stor opmærksom på at få medarbejdere og afdelinger godt videre efter sidste års store sparerunde. Han skal sikre den faglige udvikling og hjemtag af behandlinger fra hovedstaden, i en takt hvor organisation og økonomien kan følge med.

- En af mine helt store opgaver er at fortsætte satsningen på personlig medicin og på opbygning af stærke forskningsmiljøer. Samtidig er Sjællands Universitetshospital central i opbygningen af den lægelige uddannelse sammen med Københavns Universitet, siger Jesper Gyllenborg.
I fremtiden venter indflytning på det kommende nye universitetshospital i Køge, der skal tages gradvist i brug fra 2021 og stå færdigt i 2024.
Privat er Jesper Gyllenborg gift, far til tre voksne børn og bor i Roskilde. Han er aktiv motionscyklist og sejler.

Billedtekst: Patienten, ledelse, kvalitet, innovation, samarbejde, uddannelse og forskning er centralt for Jesper Gyllenborg. Foto: Gert Ellegaard

FAKTA

Sjællands Universitetshospital har en central rolle i Region Sjællands samlede sundhedsvæsen og sygehusplan. Sjællands Universitetshospital fik sit navn i 2016 og består af hospitalerne i Roskilde og Køge samt en række specialer placereret på regionens øvrige sygehuse. Regionens specialiserede funktioner skal ifølge sygehusplanen samles på det nye universitetshospital, der er ved at blive bygget i Køge - som en tredobling af det eksisterende hospital - og skal stå færdigt i 2024.
 

Kontaktoplysninger for pressen

Sygehusdirektør Niels Würgler Hansen, 25 27 56 41
Kommende vicedirektør Jesper Gyllenborg, 60 77 06 07
Pressevagten, Region Sjælland, 57 87 50 52
 
Oprettet
16.07.19
Opdateret
16.07.19
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52