Søg
 

Ny hovedindgang åbnet

Pressemeddelelse: Fredag d. 31. marts 2017

Svingdøren til den nye hovedindgang på Sjællands Universitetshospital Køge er begyndt at dreje rundt. Det er samtidig startskuddet til byggeriet af det nye universitetshospital. Hovedindgangen ligger nu i den nordlige ende af vandrehallen.

Billede af indvielse af ny hovedindgang til Sjællands Universitetshospital i Køge

Patienter, pårørende og ansatte skal i de kommende år en anden vej ind til hospitalet i Køge, end de er vant til. Frem til byg​geriet af det nye universitetshospital står færdigt, ligger hovedindgangen i den nordlige ende ud mod Lykkebækvej. Den nye dør gled officielt op i dag, fredag 31. marts, hvor startskuddet til det kæmpemæssige hospitalsbyggeri samtidig blev fejret med taler og højt humør:

- I dag markerer vi begyndelsen på byggeriet af universitetshospitalet. Gennem det sidste år er der gennemført arbejder uden for huset, men nu gør vi klar til at skabe de rammer, der skal rumme fremtidens hospitalsvæsen, lød det fra Christian Wedell-Neergaard, formand for udvalget for sygehusenes behandlingstilbud i Region Sjælland.

Markeringen af den nye hovedindgang var også en anledning for formanden til at se tilbage på en række byggemæssige udfordringer:

- Det sidste halve år har været en turbulent tid, hvor vi har måttet genoverveje og ændre både samarbejdspartnere og udbudsstrategi. For at sikre, at vi får et fuldt funktionsdygtigt hospital, som kan rumme vores behov udbyder vi en større samlet del af byggeriet, så vi kan få det fulde udbytte af den kompetence, som en entreprenør har til at bygge smart og effektivt. Derfor kan vi med sindsro sige, at projektet er i god gænge. Det betyder, at vi kan sove roligt om natten.

Hjælp til de dårligt gående patienter

Der er cirka 300 meter fra den ene ende af vandrehallen til den anden. Turen fra den nye hovedindgang og ud til hospitalets afdelinger kan virke lang, hvis man er dårligt til bens. Det er der dog råd for:

- Der er ansat to serviceguider, som kan hjælpe patienterne til rette og ved behov køre patienter gennem forhallen i en indkøbt elvogn. Der er opsat et lille stoppested, hvor man med et tryk på en iPad kan tilkalde serviceguiderne, fortalte formand for Patientforum, Mette Storm Elner.

Den nye hovedindgang er kun en midlertidig løsning. Det færdige universitetshospital får hovedindgang stort set, hvor den tidligere hovedindgang har ligget.Billedtekster:

Billede 1: Illustration af Sjællands Universitetshospitals adgangsvej

Billede 2: Vicedirektør Helle Gaub byder velkommen til den officielle indvielse af den nye hovedindgang. Med på billedet er også regionsrådsmedlem Christian Wedell-Neergaard og formand for Patientforum i Region Sjælland, Mette Storm Elner, der begge var med til at klippe den obligatoriske, røde snor.

Billede 3: Sygehusdirektør Henrik Villadsen var sammen med koncerndirektør Lone Ussing Lindsby nogen af de første til at tage den nye svingdør i brug.

Billede 4: Regionsrådsmedlem Christian Wedell-Neergaard og formand for Patientforum på Sjællands Universitetshospital, Mette Storm Elner.

Billede 5: Der var meget at fejre denne dag. Det er nemlig et år siden, at Køge Sygehus skiftede navn til Sjællands Universitetshospital. Det blev fejret med masser af lagkage til både patienter, pårørende og medarbejdere.

Billeder:

Billede 1.jpg

Billede 2.JPG
Billede 3.JPG
Billede 4.JPG
Billede 5.JPG

 

Kontaktoplysninger for pressen:

Christian Wedell-Neergaard, regionsrådsmedlem, 40 15 2 223

Mette Storm Elner, formand for Patientforum, 40 14 75 31

 
 
 
 
Oprettet
31.03.17
Opdateret
04.04.17
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52