Søg
 

Ny helikopterlandingsplads gavner patienterne

Pressemeddelelse: Fredag d. 22. maj 2015

På Slagelse Sygehus er den nye helikopterlandingsplads netop taget i brug. Den gør transporten mere skånsom og forkorter også transporttiden med op til 10 minutter fordi landingspladsen ligger lige ved siden af akutafdelingen.

Med indvielsen cementerer Slagelse Sygehus sin position som moderne akutsygehus, fastslår Jens Ravn, der er formand for Region Sjællands udvalg for Sygehusbyggerier og innovation:

- Helikopteren har vist sin værdi og med denne nye landingsplads, kan patienterne endnu nemmere komme til og fra Slagelse Sygehus med helikopter, siger han.

Fremover kan patienten køres direkte fra helikopteren ind på operationsstuen eller direkte fra operationsstuen ud til helikopteren, hvis der er behov for at flytte patienten til andet sygehus.

Helikopteren forventes at lande ved sygehuset cirka en gang om ugen og det vil typisk være med patienter, der er hentet på for eksempel Agersø eller Omø.

Slagelse Sygehus indviede i efteråret 2013 den helt nye bygning, der blandt andet huser sygehuset Akutafdeling, skadestue og lægevagten.

Landingspladsen er den mest moderne og er har blandt andet indbygget opvarmning, så pladsen og holdes fri for sne og is om vinteren. Den er også udstyret med moderne gps-teknologi, så helikopteren kan lande og lette i tæt tåge, når de nødvendige tilladelser er givet.

Billeder

Jens Ravn indvier den nye helikopterlandingsplads, der ligger klods op og ned af Akutafdelingen på Slagelse Sygehus, så patienter hurtigt kan komme til og fra helikopteren.

Hent billede af pladsen

Hent billede af Jens Ravn, der indvier pladsen

Kontaktoplysninger for pressen:

Jens Ravn, formand for udvalget for Sygehusbyggerier og Innovation, telefon 51 54 08 82

Pressevagten i Region Sjælland, 57 87 50 52

Oprettet
22.05.15
Opdateret
22.05.15