Søg
 

Nu skal flere patienter igen behandles og opereres

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 14. april 2020

Regionsrådets forretningsudvalg åbner nu op for en øget aktivitet i sundhedsvæsenet i Region Sjælland.

​Psykiatrien og de praktiserende læger skal igen modtage patienter som normalt. Sygehusene tager samtidig fat på at udrede, behandle og operere de mest hastende ventende patienter.
 
Forretningsudvalget i Region Sjælland vedtog tirsdag 14. april en række principper for at øge aktiviteten i sundhedsvæsnet på baggrund af de nationale retningslinjer.
 
- Med corona-epidemiens fladere og mere langstrakte udvikling, skal vi igen begynde at øge den aktivitet, der ikke handler om corona, i vores sundhedsvæsen, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.
- Samtidig skal vi fortsat håndtere patienter med coronavirus. Vi skal fast have 120 medicinske sengepladser og 45 intensivpladser til coronapatienter, og vi skal fortsat have rammer til at teste borgere for smitte. 
 

Gradvis genåbning

- Vi kommer til at åbne op i faser, forklarer Heino Knudsen.
 
- Psykiatrien og de praktiserende læger skal med samme igen modtage patienter som normalt. Sygehusene tager fat på at udrede, behandle og operere de mest hastende ventende patienter. Det kan være patienter, som har fået udsat deres behandling, eller patienter, som har nyopdaget sygdom. Lægerne inden for de enkelte specialer på sygehuset vil vurdere, hvilke patienter, der har det største behov.
 
I den anden fase åbner vi yderligere op for planlagt og ambulant aktivitet. I den tredje fase nærmer vi os en normal situation.
 
- Det er et større puslespil, der skal gå op, så vi fortsat både har ressourcer til corona-smittede borgere og de patienter, som bliver akut syge. Samtidig med at vi igen skal behandle patienter, hvor behovet ikke har været meget akut. I den forbindelse er det vigtigt at sige til alle borgere: Gå til lægen, hvis du er syg og har brug for behandling. Vi er helt klar til at tage imod dig.
 

Hurtigst muligt leve op til tidsfrister

Forretningsudvalget fastslog, at regionen hurtigst muligt skal leve op til tidsfristerne, der er omkring behandlings- og udredningsretten, og at alle patienter skal have information om den forventede ventetid så hurtigt som muligt. Genindførelsen af patientrettighederne er dog et nationalt anliggende. 
 
- Vi har en stor pukkel af udsatte behandlinger og fortsat et stort behov for corona-beredskabet, så det vil tage lang tid, før vi er tilbage i sundhedsvæsenet, som før corona satte ind, siger Heino Knudsen.
 

Hensyn til medarbejdere og smitterisiko 

Når der igen skrues op for den normale aktivitet, skal medarbejderne i  COVID-19-beredskabet løse andre opgaver, indtil der er behov for deres ressourcer til  COVID-19-patienter.
 
- Mange medarbejdere har arbejdet hårdt, haft overarbejde og fået aflyst deres ferie. Ledelserne skal derfor tage de nødvendige initiativer til at sikre ferieafvikling og at styrke trivslen blandt medarbejderne. Der skal være tilstrækkelige værnemidler til personalet, og rengøringsniveauet skal vurderes for fortsat at begrænse smitterisikoen, fastslår Heino Knudsen.
 
Forretningsudvalget og øvrige politiske udvalg vil løbende følge op på genåbningen af regionens sundhedsvæsen.
 

Kontaktoplysninger for pressen

Regionsrådsformand Heino Knudsen, 51 14 54 96

Oprettet
14.04.20
Opdateret
14.04.20
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52