Søg
 

Neurorehabilitering fordobler pladser i 2014

Pressemeddelelse: Torsdag d. 02. maj 2013

Regionen fordobler antallet af pladser til genoptræning efter hjerneskade – neurorehabilitering - fra de nuværende 10 pladser til 20 pladser. Det sker, når genoptræningen flytter fra Vordingborg til Næstved Sygehus.

Det har Regionsrådet netop besluttet.

Regionsrådets formand Steen Bach Nielsen:

- Flytningen bidrager til at opfylde regionens ambition om at behandle flere af regionens egne borgere på regionens egne sygehuse. På Næstved Sygehus kan vi nemlig fordoble antallet af sengepladser, siger han.

I de nuværende lokaler i Vordingborg kan neurorehabiliteringen ikke udvide med 10 pladser, ligesom der ikke er plads til det planlagte rådgivningscenter, der skal hjælpe og rådgive unge og deres familier i forhold til genoptræning efter en hjerneskade.

Formålet er at styrke den tværfaglige udredning og opfølgning af unge med erhvervet hjerneskade og den tværfaglig udredning og opfølgning af unge med mistanke om hjerneskade. Også praktiserende læger kan få hjælp og vejledning i forhold til unge med hjerneskade på centeret.

Region Sjælland fik i december 2012 bevilget 15 mio. kr. fra en pulje til styrket indsats for unge med hjerneskade i regi af Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Ministeriet stiller krav om, at funktionen kun oprettes ét sted i regionen, evt. med udgående teams eller satellitfunktioner. Indflytningen på Næstved Sygehus i 2014 vil kunne rumme denne aktivitet.

 

Kontaktoplysninger for pressen:

Steen Bach Nielsen, regionsrådsformand, 30 61 64 46

Oprettet
03.05.13
Opdateret
03.05.13
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52