Søg
 

Millioner fra Vækstforum skal få flere turister til Region Sjælland

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 03. juli 2018

Vækstforum afsætter ni millioner kroner til turismeområdet med en indsats, der skal fremtidssikre turismeerhvervene.

​Turisme er et erhverv med fremtid i for Region Sjælland. Derfor sætter Vækstforum Sjælland og Regionsrådet nu en indsats i gang, som skal få flere turister til regionen. Vækstforum har afsat ni millioner kroner til projekterne.

- Potentialet er kæmpestort. Region Sjælland har alt det, som turister elsker: Smuk natur, masser af spændende oplevelser for hele familien - og storbyen København lige i nærheden, siger Heino Knudsen, formand for Vækstforum og regionsrådsformand i Region Sjælland.

Sidste år indgik Region Sjælland en vækstpartnerskabsaftale med regeringen om at styrke regionens turismeerhverv, og Region Sjælland er nu sammen med kommuner og turismeorganisationer ved at lægge sidste hånd på en fælles turismestrategi.

Fra årsskiftet centraliseres det offentlige erhvervsfremmesystem, og det betyder blandt andet, at regionerne ikke længere skal arbejde med turisme. Derfor forlader Region Sjælland turisme-samarbejdet, når strategien er kommet på plads.

- Vi er nået rigtig langt. Det er lykkedes os at samle alle parter i regionen om en fælles retning, så turisterne kan genkende det særlige Region Sjælland-DNA uanset hvilket sted, de besøger. Nu tager turismeaktørerne selv over, og vi hjælper dem godt på vej med en indsats, som Vækstforum sætter i gang. Samtidig er det en rigtig god investering i fremtiden, siger Heino Knudsen.

Projektpengene fra Vækstforum kan søges af virksomheder, erhvervsfremmeaktører og vidensinstitutioner. Ansøgningsfristen er 5. oktober 2018.

Fakta:

​Vækstforum Sjælland har afsat ni millioner kroner fra de regionale erhvervsudviklingsmidler til en bred indsats på turismeområdet, der opdeles i tre initiativer: 

  • Initiativ 1: Udvikling af Region Sjællands tilbud til internationale turister
  • Initiativ 2: Fokus på digitalisering og dataopsamling
  • Initiativ 3: Styrke sammenhængen m​ellem land og by
Ansøgningsfristen for projektbeskrivelse er 5. oktober 2018.
 

Læs mere: www.regionsjaelland.dk/vus​


K​ontaktoplysninger for pressen

Heino Knudsen, regionsrådsformand, tlf. 51 14 54 96

 


 


 


 


 

Oprettet
03.07.18
Opdateret
03.07.18
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52