Søg
 

Ny podcast: Lyt dig til en tryg fødsel

Pressemeddelelse: Tirsdag d. 09. juni 2020

Som det første hospital i landet lancerer Sjællands Universitetshospital en podcast til vordende forældre som en del af fødselsforberedelsen.

Podcasten er ekstra vigtig netop nu, hvor gravide ikke kan deltage i de traditionelle tilbud til kommende forældre.

Podcasten med titlen "Fødegangen" skal fremover supplere konsultationerne hos jordemoder og den traditionelle undervisning i fødselsforberedelse på hospitalet, fortæller ledende chefjordemoder Ingelise Andersen:

- Vi vil gerne tilbyde de gravide noget ekstra, som kan være med til at give dem en tryg fødsel og en god start med den nyfødte. Gravide er meget oplyste i dag, men her vil de også kunne komme helt tæt på andre gravide pars oplevelser og refleksioner, og det tror vi på, der vil være en stor interesse for. Samtidig sætter vores dygtige fagpersoner oplevelserne i perspektiv og giver de faglige overvejelser, der altid er omkring den gravide og fødende. Netop nu har corona-krisen lukket ned for vores fødselsforberedelse i auditoriet og vores rundvisning hver onsdag, som ellers er er elsket af mange, så er det fantastisk, at der nu også findes denne mulighed, siger hun.
 
 

Syv afsnit

Podcasten er på i alt syv afsnit, som giver de gravide kvinder og deres partnere faktuel viden og praktiske oplysninger om graviditet og fødsel. Samtidig kan man følge dialoger mellem gravide, fødende, barslende familier og jordemødre og læger. For eksempel kommer man i en af episoderne med bag kulisserne og lytter med på en morgenkonference på fødegangen. En anden episode følger en fødsel, der ikke går helt som forventet, men som ender godt.
 
Alle de medvirkende er ansatte på fødegangen på Sjællands Universitetshospital, så det er det samme personale, lytteren kan møde i virkeligheden ved jordemoderkonsultationen eller på fødegangen. Familierne, som optræder i podcasten, har alle været tilknyttet fødegangen på Sjællands Universitetshospital i 2019-2020.
 

Et flot visitkort

Podcasten handler om Sjællands Universitetshospital som fødested, men temaerne er så almene, at gravide i hele landet kan få god gavn af serien - uanset hvor de skal føde. Det er derfor forventningen, at gravide i hele landet vil lytte med. Annemarie Knigge, formand for Udvalget for Sygehusenes behandlingstilbud i Region Sjælland, håber da også, at podcasten vil give genlyd i sundhedsfaglige kredse og understøtte rekruttering til fødegangene på alle regionens sygehuse:
 
- Podcasten er et flot visitkort for Sjællands Universitetshospital. Man møder en arbejdsplads med høj faglighed og godt kollegaskab, hvor medarbejderne sammen får tingene til at lykkes. Så selvom podcasten først og fremmest er til vordende forældre, så kan den forhåbentlig også få en jordemoder eller tre til at tænke, at her vil jeg gerne arbejde. Vi har brug for flere dygtige medarbejdere, der vil være med til at give borgerne en god fødselsoplevelse, både på Sjællands Universitetshospital i Roskilde og på fødeafdelingerne i Slagelse, Holbæk og Nykøbing Falster, siger Annemarie Knigge.
 
Podcasten "Fødegangen" kan downloades gratis på Itunes, Spotify med mere. Podcasten kan også hentes på Region Sjællands hjemmeside.
 

Fakta

Podcasten "Fødegangen" giver et godt indblik i nogle af temaer, som mange tænker over i løbet af en graviditet. Podcasten foregår på fødegangen på Sjællands Universitetshospital. De medvirkende er personale og familier fra fødegangen.
 
Podcasten har syv episoder, som hver varer cirka 60 minutter. Temaerne er
  • Jordemoderkonsultationen
  • Fødegangen
  • Fødsel
  • Kejsersnit
  • Amning
  • Partnerens rolle
  • Fødselsangst
   

Vedhæftede filer

Podcast Fødegangen.jpg
   

 

Kontaktoplysninger for pressen

Ingelise Andersen, chefjordemoder Sjællands Universitetshospital, 23 32 79 13
Annemarie Knigge, formand for Udvalget for Sygehusenes behandlingstilbud, 21 56 24 79
 
Oprettet
09.06.20
Opdateret
09.06.20
 

 Kontakt

 
Pressevagt
Region Sjælland
Alléen 15
4180 Sorø
Tlf. 57 87 50 52